Фото УНИАН

Виробництво автотранспортних засобів в Україні в січні-липні поточного року порівняно з аналогічним періодом 2015 року скоротилося на 39% - до 2,458 тисячі одиниць, говориться в повідомленні асоціації "Укравтопром".

Згідно з даними асоціації, виробництво легкових автомобілів за цей період впало на 34,7% - до 1,903 тисячі штук. При цьому виробництво комерційних автомобілів скоротилося відносно минулорічного показника на 38,5% - до 483 штук, автобусів – на 77,9%, до 72 штук.

При цьому в липні цього року на українських заводах було вироблено 363 автотранспортних засоби, що на 57% менше торішнього результату липня і на 15% менше показника червня цього року.

Відео дня

У загальному обсязі автовиробництва більшу частину становили легкові автомобілі, виробництво яких відносно червня минулого року зросло на 57% - до 268 штук. При цьому всі автомобілі були випущені на заводі "Єврокар", а найбільший український виробник легкових автомобілів Запорізький автомобілебудівний завод (ЗАЗ) за минулий місяць не випустив жодного автомобіля.

Читайте також"АвтоКрАЗ" на третину скоротив виробництво вантажних автомобілів

Липневе виробництво комерційних автомобілів склало 77 штук, що на 2,7% більше, ніж попереднього місяця, та на 45% менше торішнього липня.

Також за липень було вироблено 18 автобусів, що на 77% менше, ніж у липні минулого року, і в 3 рази більше, ніж у червні.

Як повідомляв УНІАН, виробництво автотранспортних засобів в Україні в першому півріччі скоротилося на 34% - до 2,095 тисячі одиниць

За даними асоціації "Укравтопром", виробництво автотранспорту в Україні за підсумками 2015 року скоротилося в 3,5 рази - до 8,2 тисячі авто.

Довідка УНІАН. Найбільшими виробниками легкових автомобілів і автобусів в Україні є корпорація "УкрАВТО" (Запорізький автомобілебудівний завод), корпорація "Богдан", "Єврокар", корпорація "АІС" ("КрАСЗ"), корпорація "Еталон" (Чернігівський і Бориспільський автозаводи).