Як вибрати обігрівач для дому?

Напередодні осінньо-зимового періоду зростає попит на обігрівачі – прилади, які підтримують комфортну температуру в приміщенні, будучи основним або допоміжним джерелом тепла.

Який обігрівач підійде вам, якщо врахувати, що існує кілька сотень різних моделей з різними показниками, принципом роботи та вартістю?

Увага! Дотримуйтесь техніки безпеки та рекомендації виробника. Щорічно обігрівачі стають причиною сотень пожеж через неправильну експлуатацію – перегрівання техніки, перевантаження проводки, займання предметів інтер'єру, одягу та речей, які потрапляють у поле роботи обігрівача.

Відео дня

Як гріє?

Є чотири основні групи обігрівачів за принципом роботи. Перша - масляні обігрівачі, усередині яких розігрівається мінеральна олія. Вони використовуються як додаткові джерела тепла, і ви можете обпектися про них.

Другі – конвектори. Вони мають спіраль і відбиває елемент. За рахунок особливостей конструкції вони пропускають через себе потоки холодного повітря, нагріваючи його. Економічний варіант – інверторні моделі.

Третій тип – це обігрівачі-вентилятори. Вони нагрівають приміщення частково, і якщо їх вимкнути, кімната швидко охолоне. Крім того, обігрівачі з вентиляторами сушать повітря у приміщенні.

До обігрівачів можна віднести і інфрачервоні обігрівачі, але їх ставлять ТІЛЬКИ на свіжому повітрі. Вуличні моделі не нагрівають повітря, а поверхню, на яку спрямовані.

Кожен тип відрізняється швидкістю та інтенсивністю прогріву приміщення. Крім того, обігрівачі відрізняються потужністю. Орієнтовно 1 кіловат потужності вистачає для обігріву 5-15 квадратних метрів приміщень. Але ККД у всіх моделей різний.

Корисні функції

Якщо ви обираєте обігрівач для будинку, приділіть увагу потрібним функціям пристрою. Дуже бажано, щоб обігрівач мав систему захисту від перегріву та автоматичне відключення у разі перегріву.

Навіть у базових моделей, як правило, є регулювання температури – у простих обігрівачів є 2-3 режими, а більш сучасні аналоги – налаштування до точної температури.

Деякі обігрівачі мають функцію підтримки мінімальної температури близько 5 градусів. Так приміщення не промерзає, а ви не переплачуєте за електроенергію.

Категорія із особливими функціями – це обігрівачі для дитячих. Вони спроектовані таким чином, щоб дитина не обпеклася і не засунула руку в потенційно небезпечне місце приладу.