"Укрпошта" збільшила чистий дохід на 23% / фото УНІАН

Публічне акціонерне товариство «Укрпошта» минулого року збільшила чистий збиток у 2,6 раза, до 535 млн грн.

Читайте також"Укрпошта" відправлятиме експортні посилки через аеропорти Києва, Львова та Одеси

Про це в коментарі УНІАН повідомив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Відео дня

«Аудитори ще працюють. Попередньо 535 млн грн чистого збитку», - сказав він.

Смілянський зазначив, що основним фактором зниження чистого фінансового результату є отримання 1 млрд грн збитків на послугу з доставки пенсій.

За словами генерального директора, у 2018 році "Укрпошта" збільшила чистий дохід більш ніж на 1,2 млрд грн, або на 23%, у порівнянні з 2017 роком - до 6,8 млрд грн.

Також, Смілянський зазначив, що в першому кварталі 2019 року "Укрпошта" отримала 221,4 млн гривень чистого прибутку проти 295,2 млн гривень чистого збитку в першому кварталі 2018 року.

Як повідомляв УНІАН, «Укрпошта» минулого року отримала 203 млн грн чистого збитку проти 158 млн грн чистого прибутку роком раніше.

У липні «Укрпошта» заявила про необхідність збільшити тариф на доставку пенсій, без чого вона відмовиться доставляти пенсії з 1 січня 2020 року.

Довідка УНІАН. «Укрпошта» входить до сфери управління Міністерства інфраструктури України та є національним оператором поштового зв'язку в країні. Підприємство надає понад 50 видів послуг через 12 тис. відділень по всій Україні. Штат компанії налічує близько 76 тис. співробітників.

«Укрпошта» щорічно здійснює обробку та доставку споживачам понад 240 млн поштових відправлень, 16 млн посилок і відправлень з оголошеною цінністю, 15 млн переказів, а також доставляє понад 83 млн пенсій.