Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів прийняв рішення про перерозподіл частот в діапазонах 800-900 МГц у рамках виконання цілі з покриття майже всієї території України 4G-інтернетом.

Читайте такожЗапуск 4G в метро під загрозою зриву через Київраду - ЗМІ

Як повідомив у своєму Telegram-каналі прем'єр-міністр Олексій Гончарук, рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні уряду.

Відео дня

"Перерозподіл частот в діапазонах 800-900 МГц покращить доступ до мобільного інтернету і полегшить операторам процес побудови мереж 4G. Завдяки перерозподілу частот вже в перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії. У квітні почне розвивати свою мережу оператор "Інтертелеком", а в липні - мобільні оператори великої трійки", - написав він.

За словами прем'єра, Україна зберігає хороші темпи в досягненні мети із забезпечення до 2024 року 95% покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів і соціальних об'єктів доступом до високошвидкісного інтернету.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня уряд та чотири мобільних оператори України підписали спільний меморандум та затвердили спільний план дій, зокрема, щодо реорганізації частотного діапазону 900 МГц.

В Офісі ефективного регулювання очікують, що протягом півтора року оператори зможуть розвинути мережі з метою забезпечення доступу до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання.

У липні президент України Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни вивільнення перспективних радіочастот для впровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.