Ілюстрація REUTERS

Мобільний додаток для оцифрованих документів "Дія" за період з 6 лютого до 19 березня завантажили 1,9 мільйона українців.

Читайте такожУкрпошта почала видавати посилки за посвідченням водія у "Дії"

Про це повідомила прес-служба Міністерства цифрової трансформації.

Відео дня

Серед них понад 1,3 мільйона користувачів мобільної операційної системи Android від компанії Google і понад 600 тисяч користувачів операційної системи iOS від компанії Apple.

Згідно з повідомленням, зараз у додатку "Дія" доступні цифрові посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (техпаспорт). Зокрема, за період з 6 лютого по 19 березня понад 800 тисяч громадян отримали оцифровані права та майже 700 тисяч - техпаспорта.

Як повідомляв УНІАН, понад 10 мільйонів клієнтів найбільшого українського банку "ПриватБанк" тепер можуть авторизуватися в додатку для оцифрованих документів "Дія" без необхідності встановлювати програму інтернет-банкінгу Privat24. Понад 1,1 мільйона клієнтів "Приватбанку" вже зареєструвалися на порталі "Дія".

Також 18 березня Міністерство цифрової трансформації повідомило, що тепер на мобільному додатку "Дія" в тестовому режимі буде доступний цифровий студентський квиток. Приблизно 6 тисяч студентів денної форми навчання тестує е-квиток.

Довідка УНІАН. Додаток "Дія" - це спеціально розроблений додаток в рамках проекту за діджиталізації державних послуг, створене для громадян України. У цьому додатку можна буде зберігати оцифровані версії своїх документів.