Ryanair придбала австрійську авіакомпанію / фото УНІАН

Найбільший європейський лоукостер Ryanair викупив 100% акцій австрійської компанії Laudamotion.

Читайте такожRyanair восени відкриє чотири нових напрямки з України

Як повідомили в Ryanair у вівторок, 29 січня, угода відбулася ще в кінці грудня 2018 року, передає ЦТС.

Відео дня

"Laudamotion, австрійська низькобюджетна авіакомпанія №1 сьогодні підтвердила, що Ryanair завершила покупку 100% пакета акцій Laudamotion GmbH у NL Holdings в кінці грудня. Laudamotion тепер стає 100% дочірньою компанією Ryanair Holdings Plc", - йдеться в повідомленні.

Угода також передбачає збільшення флоту Laudamotion до літа 2020 року до 30 ПС за рахунок літаків Airbus. З їх допомогою компанія планує збільшити пасажиропотік з 4 до 7,5 млн осіб до 2021 року. Зокрема, з березня 2019 року по березень 2020-го, згідно з планами, її пасажиропотік має становити 6 млн осіб, а до березня 2021-го - збільшитися до 7,5 млн.

В зв'язку з розширенням флоту австрійський лоукостер відкрив набір на 400 вакансій пілотів, бортпровідників та інженерів для всіх своїх баз.

Також планується відкриття нових маршрутів, перші з яких будуть оголошені найближчим часом.

Заступник гендиректора компанії Колін Кейсі зазначив, що в найближчі роки Laudamotion планує розширення мережі маршрутів за рахунок півсотні аеропортів у Західній і Центральній Європі.

Нагадаємо, в березні 2018 року Ryanair придбав 24,9% акцій Laudamotion.

До речі, в лютому 2019 році австрійська "дочка" Ryanair має намір розпочати виконувати польоти до київського аеропорту «Бориспіль» з Відня, проте в самому аеропорту заявили, що станом на початок січня остаточної домовленості з цього питання ще не була досягнуто.