Ілюстрація REUTERS

Не лише Volkswagen стикається з наслідками неправдивого інформування про викиди двигунів своїх автомобілів. Німецька прокуратура оштрафувала Daimler (материнська компанія Mercedes-Benz) на 870 мільйонів євро у зв'язку зі звинуваченнями в тому, що вона продала щонайменше 684 тисячі автомобілів, обладнаних засобами для заниження показників викидів шкідливих речовин до атмосфери.

Читайте такожВідгомін «дизельгейту»: керівництво Volkswagen звинуватили в маніпуляції ринком

Про це повідомляє портал ITC.ua.

Відео дня

"Daimler заявила, що не оскаржуватиме штраф, хоча й продовжує заперечувати покарання. Це пояснюється тим, що компанія просто хотіла закінчити розгляд "своєчасним і вичерпним чином", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за даними контролюючих органів, шахрайство почалося ще у 2008 році. Воно торкнулося різних автомобілів – від мікроавтобусів Vito до седанів C-class і GLC купе. Спеціальне програмне забезпечення вносило корективи в систему фільтрації викидів, щоб пройти формальні випробування, але під час звичайного дорожнього використання застосовувався інший режим роботи.

"Інші компанії також зіткнулися зі штрафами за подібні дії. Крім самої Volkswagen, її бренд Porsche виплатив у травні 535 мільйонів євро, тоді як виробник комплектуючих Bosch заплатив 90 мільйонів євро", - підкреслює видання.

Даний штраф швидше за все, не дуже сильно вдарить по Daimler. Автовиробник раніше попереджав, що його прибуток у 2019 році, ймовірно, знизиться і вже виділив 1,6 мільярда євро на судові розгляди, пов'язані з дизельними скандалами. На думку керівництва компанії, це не матиме "істотного додаткового негативного впливу на прибуток третього кварталу.