Збитки комунального підприємства “Київський метрополітен” за 2012 рік очікуються в обсязі 350 млн грн.

Про це йдеться у відповіді Управління цінової політики КМДА на інформаційний запит УНІАН щодо діяльності підприємства та розрахунків вартості пасажироперевезень.

Так, згідно з переданими управлінню “Київським метрополітеном” розрахунковими матеріалами, очікувана собівартість перевезення одного пасажира за 2012 р. становить 2,30 грн, тоді як дохід від перевезення одного платного пасажира з урахуванням діючих проїзних квитків становить 1,88 грн. “Результатом фінансово-господарської діяльності за 2012 рік очікують збитки в сумі 349,1 млн грн”, - зазначається у відповіді.

Відео дня

За наданою метрополітеном інформацією, економічно обгрунтований тариф на послуги з перевезення пасажирів метрополітеном на 2013 р. становить 3,03 грн.

У переданій агентству інформації зазначається, що на цей час міською владою розглядається питання щодо покращення фінансового стану підприємства. Один з варіантів — компенсування витрат з перевезення пасажирів або інший варіант - перегляд тарифів на послуги з перевезення пасажирів. Одночасно відзначається, що відповідно до Порядків перегляду тарифів на перевезення пасажирів міським пасажирським транспортом, який працює у звичайному режимі, передує їхнє погодження з Мінінфраструктури та Мінекономрозвитку та торгівлі України.

Як повідомляв УНІАН, збитковість столичного метро за 9 місяців 2012 року становила 220,3 млн грн.

Місяць тому, 10 грудня 2012 року, голова КМДА Олександр Попов заявляв, що на сьогодні об'єктивно назріло питання підвищення вартості проїзду в столичному метро.

Він зазначив, що в лютому дасть відповідь на запитання щодо збільшення оплати за проїзд. «Заслуховуватимемо і затверджуватимемо фінансовий план метрополітену. На сьогодні підвищення вартості проїзду об'єктивно назріло. Але чи зможемо ми протриматися ще рік – скажу, коли побачу цифри», - зазначив О.Попов.

Вчора, 9 січня, заступник голови КМДА Руслан Крамаренко запевнив, що вартість проїзду в Київському метрополітені не підвищуватиметься.