Зеленський лідирує за рівнем підтримки виборців на Сході, Півдні і в Центрі України / УНІАН

Володимир Зеленський є лідером електоральних симпатій на Сході та Півдні України, де за нього готові віддати свій голос відповідно 25,1% і 22,6% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

Про це свідчать дані всеукраїнського опитування, проведеного Інститутом соціальних технологій «Соціополіс».

Друге місце за рівнем підтримки виборців на Сході і Півдні України займає Юрій Бойко - за нього готові віддати свій голос відповідно 15,4% і 14,1% опитаних з числа тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

Відео дня

Читайте такожЗеленський продовжує очолювати президентський рейтинг - опитування

У Центральному макрорегіоні України найбільшу підтримку виборців також Володимир Зеленський - за нього готові віддати свій голос 21,0% опитаних тих, хто планує взяти участь у голосуванні. Друге-третє місця за рівнем підтримки в Центрі України займають Юлія Тимошенко і Петро Порошенко - за них планують віддати свій голос за 14,0% опитаних тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

На Заході України явного лідера електоральних симпатій станом на середину лютого 2019 не спостерігається. Найбільший рівень підтримки виборців мають три кандидати - Юлія Тимошенко, Володимир Зеленський і Петро Порошенко, в яких готові віддати свій голос відповідно 19,4%, 17,8% і 17,6% опитаних тих, хто має намір взяти участь у голосуванні.

Результати проведеного опитування свідчать, що жоден із кандидатів у Президенти України не зможе набрати в першому турі виборів 50% голосів виборців, а отже, з дуже високою ймовірністю, відбудеться другий тур виборів Президента.

Згідно з результатами опитування, за станом на середину лютого 2019 у другий тур виборів мають реальні шанси вийти три кандидати в президенти - Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко і Петро Порошенко. При цьому, які свідчать результати опитування, Володимир Зеленський у другому турі виборів помітну перевагу в рівні підтримки виборцями і над Юлією Тимошенко, і над Петром Порошенком. Зокрема, якщо у другий тур виборів Президента України вийдуть Володимир Зеленський і Юлія Тимошенко, то за Володимира Зеленського готові віддати свій голос 36,9% від загальної кількості опитаних, а за Юлію Тимошенко - 22,5% від загальної кількості опитаних. У разі виходу в другий тур виборів Президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка, за першого з них готові віддати свій голос 42,3% від загальної кількості опитаних, а за другого - 18,1% від загальної кількості опитаних.

Як повідомляв УНІАН, за даними опитування, за станом на початок лютого на виборах у Верховну Раду до парламенту проходять шість партій.