На Львівщині та Запоріжжі прихильниками Тимошенко зацікавилось СБУ / УНІАН

У Львівській та Запорізькій областях члени Дільничних виборчих комісій від Юлії Тимошенко та партійці «Батьківщини» отримують запрошення на допит до СБУ.

Читайте такожЦВК не може скасувати реєстрацію спостерігачів на вибори від "Національних дружин"

Зокрема, львівський політолог, керівник ГО «Львівська політика» Андрій Вихопень заявив, що у Львові сьогодні працівники СБУ телефонують членам ДВК від кандидата у президенти України Юлії Тимошенко і викликають на допити, під час яких пропонують відмовитись від участі у виборах за свого кандидата.

Відео дня

Про це політолог повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Репресії щодо «батьківщинівців» докотились до Львівщини. Сьогодні працівники СБУ почали масовий терор стосовно членів ДВК від кандидата на посаду президента України Юлії Тимошенко: дзвонять і викликають на допити, на яких «м‘яко» пропонують відмовитись від участі у виборах за кандидата Тимошенко. Що це, як не політичне переслідування і терор», - зазначає у дописі політолог.

Він також вказав номер телефону, з якого нібито здійснюються дзвінки членам ДВК і зазначив, що «є чесні офіцери в службі, що повідомили про власника цього номера телефону, це відділ «Т» СБУ».

У прес-службі управління СБУ у Львівській області кореспонденту УНІАН повідомили, що «наразі дану інформацію не коментують».

Водночас, керівник Запорізької міської організації ВО «Батьківщина» Віталій Рябцев повідомив УНІАН, що у Запоріжжі представники виборчого штабу Юлії Тимошенко, які зареєстровані членами територіальних виборчих комісій, отримали 73 повістки з викликом на допит в УСБУ в Запорізькій області.

«73 повістки. 73 допити. Керівники партійних груп, члени ДВК. Тільки 7 березня подали своїх представників в комісії », - заявив він.

Також Рябцев упевнений, що силові органи відкрито втручаються у виборчий процес:

«У випадку затримання вдома або на вулиці будь-якого члена ДВК буде розпочато безстрокову акцію протесту біля облдержадміністрації», - також сказав він.

Представників кандидата в президенти викликають на допит 14 березня.

За даними, вказаними в повістках, слідчі дії будуть проводитися в рамках кримінального провадження, відкритого 12 лютого 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, в лютому співробітники СБУ провели низку обшуків за місцем проживання партійних співробітників і волонтерів кандидата в президенти Юлії Тимошенко. Пізніше у відомстві повідомили, що підозрюють їх в підкупі виборців на майбутніх президентських виборах.