Поліція виписала Зеленському адмінпротокол / фото Facebook: Дмитрий Разумков

Поліція вручила кандидату в президенти України Володимиру Зеленському адміністративний протокол за демонстрацію на дільниці для голосування заповненого бюлетеня.

Читайте такожЯк Україна обирає президента: великий фоторепортаж УНІАН

Поліція завітала до штабу претендента на посаду очільника держави та виписала штраф.

Відео дня

Зеленський пояснив поліцейським, що показав бюлетень після прохання журналістів. "Я не зорієнтувався і показав так", - сказав він. Також кандидат у президенти не заперечував, що проти нього мають скласти адмінпротокол. "Добре. Порушив. Закон є закон", - зазначив Зеленський.

«Новий президент - нові правила. Всі повинні жити за законом! Зеленському вручають протокол про адміністративне порушення за те, що показав бюлетень», - написав спікер виборчого штабу Зеленського Дмитро Разумков повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У поліції Києва повідомили, що дії Зеленського кваліфіковано за ст. 212-10 (Порушення обмеження щодо ведення передвиборної агітації) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкцією статті передбачено штраф у розмірі від 30-ти до 50-ти мінімумів доходів громадян.

Згідно з повідомленням правоохоронців, вони прибули у виборчий штаб кандидата, де склали на Зеленського адміністративні матеріали. Матеріали будуть передані на розгляд суду.

Як повідомляв УНІАН, кандидат у президенти Володимир Зеленський продемонстрував журналістам свій бюлетень, на якому видно, що він віддав свій голос за себе. Шоумен згодом намагався виправитися. Спочатку продемонстрував бюлетень, а потім запитав, чи можна це робити. Коли йому сказали про порушення, він відповів журналістам: "Я вам його не показував".

Володимир Зеленський показав бюлетень для голосування / REUTERS

У МВС після цього зазначили, що ці факти будуть перевірені і буде надана належна юридично-правова оцінка.