Клімкін підтвердив, що вів перемовини із Вакарчуком / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що не йде на парламентські вибори з партіями екс-президента Петра Порошенка чи співака Святослава Вакарчука, оскільки не довіряє цим командам повністю.

Про це він заявив в інтерв’ю "Громадському", відповідаючи на запитання, чому не йде в політику з партією "Європейська солідарність"?. 

Читайте також"Він став дуже цинічним": Клімкін про останні розмови з Лавровим

Відео дня

"Дуже просто. По-перше, у мене були пропозиції, не буду казати від кого. Мене розкрутили на те, що я вів перемовини зі Славою Вакарчуком. Але команди, якій би я довіряв повністю і яка би відповідала моїм очікуванням, я не знайшов", – пояснив Клімкін.

За його словами, нині в Україні настав час зробити нелідерську команду.

"Усі проекти, які я бачу зараз, – суто лідерські. З ними політику в Україні аж ніяк змінити не можна. Тому я сказав, що я з друзями і тими, хто поділяє мої переконання, буду поступово будувати на довгу перспективу таку команду", – заявив міністр.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 липня, комітет Верховної Ради у закордонних справах підтримав звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України і призначення на цю посаду Вадима Пристайка.