Поліція вилучила завчасно підписані протоколи / фото: УНІАН

У Сумах сьогодні, 21 липня, за фактом фальсифікації виборчої документації поліція відкрила кримінальне провадження.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації поліції Сумської області, дане порушення було виявлено представниками Громадянської мережі ОПОРА спільно з поліцейськими.

«Встановлено, що головою та секретарем однієї з дільничних виборчих комісій достроково, до завершення процесу голосування, були підписані протоколи про підрахунок голосів виборців», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

На місце події виїхала і працює слідчо-оперативна група Сумського міського відділу поліції, яка розпочала першочергові слідчі дії та вилучила завчасно підписані протоколи.

Дії порушників правоохоронці кваліфікували за ч. 3 ст. 158 (підписання протоколу про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці… до його заповнення…) КК України.

Наразі їм обом поліцейські склали повідомлення про підозри у вчиненні даного злочину. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від одного до трьох років.

Як повідомила кореспонденту УНІАН координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами в Сумській області Ольга Коренева, мова йде про виборчу дільницю №590967, яка розміщується на території сумської загальноосвітньої школи №11, що по вулиці Шишкіна, 12.

«Цей факт фальсифікації виявлено на великій виборчій дільниці №590967, на якій зареєстровані більше двох тисяч виборців», – уточнила громадська активістка.