Зайву вагу може провокувати дефіцит певних бакетрій в шлунку / фото ua.depositphotos.com

Здорові дієти та заняття спортом – основні способи привести свою вагу до норми. Але іноді це просто не працює. Американка Кіммі Гілберт стикнулася саме з такою проблемою, пише Business Insider.

Раніше Кіммі випробувала все – від дорогих абонементів у тренажерний зал до незліченних дієт і навіть ліків для схуднення. Але жодне з них не допомогло їй довго контролювати свою вагу. Лікарі кваліфікували її стан як патологічне ожиріння.

"Спочатку я дуже схудла, але потім вага просто повернулася", — розповіла вона.

Відео дня

Відповідь на її проблему може лежати в мікробіомі її кишківника. Щоб з’ясувати це, жінка зважилася на спеціальне тестування у комерційній лабораторії. Виявилося, що Кіммі має низький рівень мікробів, пов’язаних із втратою ваги та відчуттям ситості.

Фахівці виявили, що мікробіота жінки є менш різноманітною, ніж у людей, які мають здорову вагу. Одне велике дослідження 2008 року показало, що люди з ожирінням, як правило, мають схожі мікробіоми з низьким розмаїттям.

Мікроб під назвою Prevotella, який пов'язаний із втратою ваги, взагалі не був знайдений у її кишечнику. "Людям, у яких немає Prevotella, важко схуднути", — пояснює доцент Каліфорнійського університету, співдиректор Центру мікробіоми Гудмена-Ласкіна Енні Гупта.

У дослідженні 2018 року, проведеному за участю 52 людей із зайвою вагою, ті, хто мав більш високий рівень Prevotella, втратили значно більше ваги, ніж ті, хто мав низький рівень.

Дослідники також виявили, що у Кіммі низька кількість трьох інших типів бактерій, пов'язаних з кишковим гормоном, який змушує вас відчувати ситість.

Експерти порекомендували жінці довгостроково змінити спосіб життя, що допомогло б їй знову заселити свій кишечник більшою кількістю "хороших" бактерій. За словами Гупти, вживання від 20 до 30 фруктів і овочів на тиждень зазвичай вважається корисним.

Інші цікаві матеріали на тему схуднення

Як писав УНІАН, на шляху до схуднення часто доводиться обирати між кількома варіантами вправ, кожен з яких обіцяє дати свої результати. Часто люди не знають, що використовувати ефективніше – велотренажер чи бігову доріжку. Пояснюємо.

Також ми розповідали про 10 продуктів, які вважаються корисними, але насправді провокують набір ваги. У списку є сухофрукти та йогурт.

Вас також можуть зацікавити новини: