В Україні хворих на ВІЛ повільно виявляють і залучають до лікування / Фото УНІАН

В Україні майже третина людей, які живуть з ВІЛ (ЛЖВ), не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко під час засідання Національної ради з питань протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу.

Читайте такожВ день боротьби зі СНІДом Елтон Джон написав листа українцям

Відео дня

"За останні п'ять років Україна досягла суттєвого прогресу на шляху прискорення та подолання СНІДу, насамперед щодо збільшення кількості людей, які отримують АРТ (антиретровірусну терапію). 70% тих, хто знають свій ВІЛ-статус та перебувають під наглядом. На сьогоднішній день майже 123 тисяч наших співгромадян отримують таке лікування", – сказав він.

За словами віце-прем'єра, успіхом є і високий рівень ефективності лікування.

"Та найбільшою проблемою, як і раніше, залишається повільний процес щодо виявлення та залучення ВІЛ-позитивних осіб до системи медичної допомоги. Майже третина ЛЖВ не знають свій статус, а це, за нашою оцінкою, близько 70 тисяч людей", – заявив Розенко.

Як повідомляв УНІАН, у липні в Україні офіційно зареєстровано 1 330 нових випадків захворювання на ВІЛ-інфекцію (без урахування даних АР Крим із 2014 року і частин територій Донецької та Луганської областей із 2015 року) та 2 067 випадків захворювання туберкульозом.