Тренувальна музична програма, що змушує діяти і свідомість, і тіло, покращує роботу мозку і настрій літніх людей, стверджють співробітники Женевської університетської лікарні. Як пише Меддэйли, раніше було доведено, що ритмічна гімнастика допомагає скоротити ризик падінь, і робить ходу більш стійкою .

 
Даний метод, створений Емілем Жак-Далькрозом, дозволяє розвинути почуття ритму, тобто координацію між нервової та м`язової діяльністю. В ідеалі людина повинна під музику чітко виконувати різні завдання і окремі рухи. У ході тестування методики групу з 134 осіб 75 років розбили на дві підгрупи.
 
Перша підгрупа була контрольною, а друга повинна була пройтися під музику, тримаючи при цьому ударний інструмент. Були  авдання на швидкість реакції - початок або припинення руху, зміна швидкості ходьби по команді, поєднання кроків з довгими і короткими звуками в мелодії.
 
Тренування тривали по годині раз на тиждень протягом 25 тижнів. Через півроку у 66 осіб з другої групи покращилися показники когнітивних функцій, знизилася тривожність.