Харків. 30 січня. УНІАН. Формат Об`єднаного чемпіонату з футболу на первинному етапі передбачає злиття вищих футбольних ліг Росії і України, заявив голова оргкомітету нової ліги Валерій Газзаєв, який наприкінці минулого року очолив Автономну некомерційну організацію «Оргкомітет Об`єднаного чемпіонату з футболу».

Як передає РІА «Новости», у Москві пройшла нарада робочої групи за участю членів наглядової ради, на якій обговорювалися питання структури і регламенту майбутнього турніру.

Відео дня

«На даному етапі ми ухвалили рішення запросити до участі тільки клуби Росії та України», - заявив В.Газзаєв.

Як повідомляв УНІАН, 26 листопада 2012 року керівник «Газпрому» Олексій Міллер в інтерв`ю сайту ФК «Зеніт», спонсором якого є «Газпром», запропонував організувати чемпіонат СНД з футболу.

Перший віце-президент Федерації футболу України Анатолій Попов висловив думку, що проведення чемпіонату є цікавою ідеєю, однак її важко реалізувати.

30 листопада голова Адміністрації Президента РФ Сергій Іванов заявив, що чотири українські клуби зацікавлені в організації цього чемпіонату. За його словами, «Шахтар», «Динамо» (Київ), «Металіст» і «Дніпро» зацікавлені в тому, щоб грати разом із провідними російськими клубами у більш сильному турнірі.

20 січня президент ФІФА Йозеф Блаттер заявив, що створення чемпіонату СНД з футболу йде врозріз із принципами Міжнародної футбольної федерації.

Фото Андрія КРАВЧЕНКА