Якісний репелент можна зробити самостійно / depositphotos.com

У літню спеку багато комах атакують людей, маленькі комарі, що дзижчать - не виняток. Для того щоб прогнати докучливих шкідників, не обов'язково йти в магазин за дорогою "пшикалкою". У цьому матеріалі ви дізнаєтеся, що найкраще допомагає від комарів в квартирі і на відкритому повітрі.

Найефективніший засіб від комарів вдома - варіанти

Існують три прянощі, які знайдуться в шафці запасливої господині. Ці спеції - знахідка не тільки в процесі кулінарії, але і як найефективніший засіб від комарів вдома:

  • гвоздика - помістити кілька бутонів в часточку апельсина або лимона, розкласти по квартирі;
  • нашатир - нанести на ганчірку або ватний диск, обробити всі поверхні в квартирі;
  • лавровий лист - підпалити і окурити приміщення (поки тримається запах, комарів не буде).

Також можете приготувати засіб від комарів своїми руками - дивовижний коктейль з гвоздики та горілки. Вам потрібно взяти 10 бутонів гвоздики і залити їх 100 грамами горілки. Настоювати суміш тиждень, потім перелити в пульверизатор і, в разі потреби, розбризкати на тіло.  

Відео дня

Цей метод відмінно підходить, якщо ви не знаєте, як позбутися від комарів на ніч - в "коктейлі" не залишається спирту (він весь випаровується), тому такий саморобний репелент підходить навіть для дітей.

Бюджетний засіб від комарів на відкритому повітрі - який вибрати

Поїздки на природу в літні місяці - нормальна практика, як і відпочинок з наметами. Але романтично-дружній уїк-енд можуть зіпсувати комахи-кровососи, тому засіб від комарів на природі необхідний, рекомендуємо кілька з них:

  • ялівець - кинути кілька гілочок в багаття (запах відлякує комарів);
  • ванілін і дитячий крем - змішати порошок з кремом, нанести на шкіру;
  • евкаліптова олія та лимон - накапати 10 крапель олії в ємність з соком 1 лимона, нанести на шкіру;
  • ефірна олія лаванди і спирт - налити в пульверизатор 50 мл спирту, додати 50 крапель олії і долити води, а потім пшикати засобом тіло.

Є ще й засіб від комарів народний, але не дуже приємний. Вам потрібно 5-6 зубчиків часнику прокип'ятити в склянці води пару хвилин, остудити цей відвар, перелити в підходящу ємність і обробити настоєм намет.

Більш приємний метод - використовувати ефірні олії анісу, апельсина, чайного дерева або м'яти. Їх потрібно змішати з 1 ст.л будь-якої рослинної олії і змастити шкіру. Також можете розбризкати олію в наметі або капнути пару крапель в багаття.

Вас також можуть зацікавити новини: