Як почистити кран у ванній / depositphotos.com

Розводи від води на сантехніці - це проблема, з якою стикаються всі господині. Які б засоби ви не вибирали, навіть найдорожчий миючий засіб безсилий перед жорсткою водою. УНІАН розповість, чим чистити крани, щоб блищали і залишалися без плям.

Раніше ми говорили про те, як очистити кока-колою унітаз.

Як прибрати плями на крані - найкращі засоби

Перш, ніж судорожно шукати "той самий" миючий засіб, який назавжди позбавить вас від необхідності до блиску вимивати крани, дізнайтеся, чому взагалі вони так сильно забруднюються. Причин, швидше за все, дві:

Відео дня
  • після прийняття душу або ванни ви не витираєте насухо сантехніку;
  • миючі засоби, якими ви користуєтеся, псують матеріал, з якого зроблений кран.

Перша проблема вирішується просто - потрібно взяти в звичку кожен раз після користування ванною брати ганчірку і прибирати воду з усіх поверхонь. Друга проблема складніше - тут доведеться читати склади.

По-перше, пам'ятайте, що засоби, що містять соляну, сірчану або фосфорну кислоту, сприяють утворенню темних плям на сантехніці. По-друге, змішувати різні миючі не можна - це може привести до несподіваного результату.

Для того, щоб швидко і ефективно прибрати сліди від води, можна скористатися:

  • оцтовим розчином - змішати оцет і воду в рівних пропорціях, змочити серветку в розчині, протерти кран, потім змити водою і насухо витерти ганчіркою;
  • лимонною кислотою - змішати воду і лимонну кислоту в пропорції 1:4, в розчин занурити змішувач і залишити на ніч, вранці вимити;
  • господарським милом - брусок натерти на тертці, розвести в теплій воді, додати соду, змочити в розчині ганчірку, витерти нею змішувач, а через годину змити теплою водою;
  • сіллю - насипати на серветку і протерти кран.

Також виникає питання, як очистити кран від водного каменю, якщо сантехніка хромована. У цьому випадку варто використовувати тільки господарське мило - всі інші засоби можуть виявитися занадто агресивними для королівського хрому.

Як прибрати окислення з крана - унікальний метод

Якщо вам сподобався якийсь спосіб з тих, що ми перерахували вище, але ви хочете зберегти ідеальний результат надовго - записуйте оригінальний лайфхак.

Потрібно взяти пергаментний папір (він просякнутий воском) і натерти ним крани. Після цієї процедури на змішувачах залишиться тонка воскова плівка, на якій вода затримуватися не буде - краплі просто стекуть вниз.

Проводити таку маніпуляцію можна раз на тиждень - після кожного генерального прибирання у ванній.

Вас також можуть зацікавити новини: