Серветкою з мікрофібри можна протерти екран телевізора в домашніх умовах / фото ua.depositphotos.com

Рано чи пізно після покупки техніки у всіх власників виникає питання, чим витерти екран телевізора, щоб він знову став чистим. Адже на ньому, хочемо ми того чи ні, накопичується пил, з'являються відбитки пальців, та й випадкові плями від їжі або напоїв.

Везти телевізор в сервіс в такому випадку в голову нікому, звісно, не прийде, та й нема чого, тому доведеться протирати екран телевізора в домашніх умовах. Тут нічого складного, головне - робити це правильно, щоб не подряпати екран або того гірше - не зламати техніку.

До речі, раніше ми вже розповідали про те, як правильно витирати пил, щоб він не осідав.

Відео дня

Як помити екран телевізора - головні правила

Перед тим, як протерти екран телевізора в домашніх умовах, слід пам'ятати про базові правила:

  • Перше і головне - вимкніть телевізор із розетки, щоб вас не вдарило струмом. І не вмикайте, поки екран не буде повністю сухим.
  • Також при чищенні не треба сильно тиснути на екран, - якщо перестаратися, можна запросто пошкодити технічну "начинку" телевізора, і тоді точно доведеться їхати в сервіс, або в магазин за новим "тєлєком".
  • Використовувати потрібно тільки м'яку тканину, без будь-яких щіток і абразивів. Стики корпусу й екрану можна протерти ватним тампоном.
  • Також не наносьте рідину безпосередньо на екран. Зволожите нею серветку або ганчірочку і потім протирайте. 
Витирати екран телевізора потрібно, не натискаючи на нього / фото ua.depositphotos.com

Чим витирати екран телевізора - кращі засоби

Найпростіший і вірний спосіб протерти екран телевізора - купити спеціальні серветки. Їх можна знайти як в магазинах побутової техніки, так і в багатьох супермаркетах, в тому числі будівельних, або замовити через Інтернет. Коштують такі серветки для моніторів приблизно від 80 до 150 гривень за коробку зі 100 штук в залежності від бренду й продавця.

Крім серветок, існують інші види засобів для чищення, наприклад, спеціальні рідини і пінки. Їх наносять на м'яку серветку (або ганчірочку) із мікрофібри, і протирають екран. Такі засоби часто можна купити вже в наборі, у який входить все необхідне.

Прибрати сліди від пальців на екрані телевізора можна, протерши його злегка вологою мікрофіброю, змоченою у воді. Але краще використовувати дистильовану воду, оскільки звичайна може залишати розводи. При цьому, враховуйте, що багато виробників взагалі не рекомендують використовувати що-небудь вологе.

Пам'ятайте, що будь-який засіб, який ви хочете використовувати, щоб протирати екран телевізора, має бути призначений саме для цієї мети і містити відповідне позначення на упаковці.

Витирати екран телевізора краще спеціальними серветками / фото ua.depositphotos.com

Чим не можна протирати екран телевізора

Монітори не можна витирати спиртовмісними засобами. Не використовуйте засоби для миття вікон і посуду, ацетон і порошкоподібні речовини, навіть соду.

Не варто протирати екран телевізора туалетним папером, паперовими рушниками і серветками. Старими газетами теж не можна. Також не користуйтеся звичайними вологими серветками - навіть вони занадто жорсткі.

Відмовтеся від протирання екрану розчином оцту й іншими підручними саморобними засобами. Не треба також брати засоби для догляду за автомобілем.

Пам'ятайте, що екран вашого телевізора - складна та ніжна штука, яку можна легко пошкодити більшістю засобів для чищення, до яких ви звикли при прибиранні інших поверхонь.

Вас також можуть зацікавити новини: