Чим можна мити голову, коли немає шампуню / depositphotos.com

Кожна дівчина хоч раз в житті стикалася з ситуацією, коли шампуню під рукою не виявляється, а голову помити потрібно. Звичайно, покупний сухий шампунь - ідеальний варіант в такому випадку, але якщо і його немає - доводиться викручуватися. УНІАН розповість, як помити голову без шампуню в домашніх умовах.

Раніше ми говорили про те, як помити посуд без миючого засобу.

Сода - кращий засіб для миття голови без шампуню

Харчова сода - один з варіантів, який використовували люди в ті часи, коли ще не було такого різноманіття доглядових засобів для волосся. Якщо вам підходить цей метод, записуйте рецепт:

Відео дня
  • розчинити 400 гр соди в 3 л теплої води;
  • занурити волосся в розчин і через три хвилини підняти голову;
  • злегка помасажувати пасма, але не наїжачувати їх;
  • висушити волосся звичним способом.

Альтернативний рецепт - зробити з соди і води кашку, нанести її на шкіру голови і волосся, злегка масажуючи їх. Як ополіскувач можна використовувати яблучний оцет, розведений у воді.

Як помити голову милом і травами

Ще один варіант - миття голови звичайним милом. Можете взяти звичайне, намилити голову, а потім змити гарячою водою, але такий метод не рекомендують трихологи - є шанс отримати роздратовану шкіру голови і сухе волосся. Краще скористатися рідким милом, додати в нього настій з трав (наприклад, ромашку), а також кілька крапель персикової, касторової або лавандової олії. Намилити цією сумішшю голову і змити водою.

Миття волосся без шампуню - народні рецепти з яйцем

Очищати локони за допомогою курячих яєць придумали ще давно, але в цьому способі важливо враховувати, що для процедури брати потрібно тільки жовтки. Інструкція проста:

  • 1 курячий жовток;
  • 50 мл лимонного соку.

Втирати отриману суміш у волосся і шкіру голови, а потім змити водою. Якщо хочете зробити волосся більш гладким, то додайте в імпровізований шампунь 1\4 склянки соку огірка і 2 ст.л нерафінованої оливкової олії. Обполіскувати локони слід яблучним оцтом.

Шампунь з гірчиці або гірчичного порошку

Ще один народний засіб - гірчиця або гірчичний порошок в кількості 2 ст.л, розведені в 500 мл води. Отриманий розчин наносите на волосся, масажуєте голову, потім змиваєте водою і обполіскуєте яблучним оцтом.

Миття волосся кислим молоком або кефіром

Для цього рецепта вам потрібна буде не тільки кисломолочна продукція, а й дріжджі в сирому вигляді. Кефір можна брати будь-якої жирності - він корисний для волосся в принципі, здатний зміцнити їх і наситити необхідними речовинами.

Дріжджі і кефір (або кисле молоко) з'єднати в мисці, нагріти на водяній бані, почекати, поки суміш перетвориться на желе. Потім нанести її на волосся, почекати годину і змити теплою водою.

Вас також можуть зацікавити новини: