Чим замінити котячий наповнювач / фото ( Олександр Прилепа)

Купити котячий наповнювач в Україні у воєнний час непросто. Він або відсутній на полицях, або продається за космічною ціною. На щастя, наші домашні улюбленці можуть обійтися і дешевою природною альтернативою.

Пісок

Пісок - найдешевший і доступний варіант натурального наповнювача. Такий матеріал вітають навіть найвибагливіші кішки. Пісок добре утворює грудки і його легко чистити. Основні недоліки піску полягають в тому, що він легко висипається з лотка і погано маскує запах сечі. Щоб запах був не таким сильним, додайте в пісок кілька ложок соди.

Решітка

Лоток можна просто накрити решіткою зверху. Це крайній варіант на випадок, якщо наповнити лоток нічим. Однак мити його доведеться після кожного походу кота в туалет.

Відео дня

Газети або папір

У кожному будинку знайдуться старі газети і макулатура. Їх можна порвати на дрібні шматочки і викласти в лоток. Такий наповнювач одноразовий. Він незвичний для кішок і не всі тварини його приймають.

Тирса

У селах і приватному секторі часто можна знайти деревну тирсу. Вони добре вбирають вологу і відмінно маскують запах сечі. Тирсу можна не міняти кожен день, а просто досипати нову зверху. Майте на увазі, що тирса є сильним алергеном для котів.

Пшениця

Лоток можна наповнити як звичайною пшеницею, так і подрібненим пшеничним порошком. Пшениця погано приховує запах, але вона недорога і зазвичай подобається кішкам.

Вас також можуть зацікавити новини: