Що приготувати із залишків продуктів / depositphotos.com

Після свят, застіль або просто від неможливості з'їсти всю приготовлену їжу в холодильнику залишаються продукти або частини страв. УНІАН з'ясував, що приготувати із залишків лаваша, вареного рису або м'яса.

Раніше ми говорили про те, що приготувати на вечерю у сковороді або в духовці.

Що приготувати із залишків тушкованого м'яса - соковите буріто

Популярна максиканська страва - ідеальний варіант, якщо вам потрібно кудись використовувати залишки м'яса, грибів, бобових і фаршу. До речі, якщо ви не знаєте, що приготувати із залишків курки гриль, то сміливо робіть буріто - не помилитеся.

Відео дня

Для приготування знадобляться:

  • помідори - 3 шт;
  • м'ясо - 150 г;
  • квасоля консервована - 150 г;
  • сир - 150 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • лаваш - 1 шт;
  • лимони - ¼ шт.
  • часник - 2 зубчики;
  • кмин-1 щіпка;
  • чилі - 1 щіпка.

Помідори обдати окропом, остудити і зняти шкірку. Цибулю і часник очистити, подрібнити, обсмажити на олії з кмином і чилі до золотистого кольору. Додати на сковороду нарізаний шматочками помідор і сік 1\4 лимона, тушкувати на середньому вогні 20 хвилин. М'ясо розділити на волокна і викласти до решти інгредієнтів, додати консервовану квасолю, тушкувати продукти ще 5-7 хвилин. Лист лаваша поділити на два рівних прямокутника, викласти начинку на кожен шматок, посипати тертим сиром і загорнути в рулет. Обсмажити буріто на сухій сковороді і подавати до столу.

Що приготувати із залишків лаваша - куряча запіканка

Якщо ви купували тонкий лаваш, але використовували його не весь - не чекайте, поки він засохне. Приготуйте з нього смачну запіканку - впевнені, що така страва сподобається вашим близьким.

Для приготування знадобляться:

  • тонкий лаваш - 3 шт;
  • курячий фарш - 200 гр;
  • сир - 100 г;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт.
  • молоко - 200 мл;
  • масло вершкове - 2 ст. л;
  • борошно пшеничне - 2 ст. л;
  • сіль - 2 щіпки;
  • перець чорний мелений - 1 щіпка;
  • мускатний горіх - 1 щіпка.

Цибулю дрібно нашаткувати, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати курячий фарш, тушкувати на середньому вогні до повної готовності. Прибрати продукти зі сковороди, на ній розтопити вершкове масло з просіяним борошном. Ретельно перемішати, щоб не залишилося грудочок. Влити тепле молоко, додати перець, сіль і мускатний горіх.

Варити соус, помішуючи, 5 хвилин, потім повернути зажарку на сковороду і тушкувати все разом ще 3-4 хвилини. Розподілити начинку по лавашам, згорнути їх в рулети. Кожен рулет розрізати на три частини, всі ці шматочки викласти в форму для запікання, змащену олією. В кінці посипте тертим сиром і запікайте 10 хвилин при 180°C.

Що приготувати із залишків вареного рису - смачні пиріжки

Варений рис повторно вживати можна, але це вже не так смачно, як було спочатку. Саме тому УНІАН рекомендує зробити пиріжки з рисом на дріжджах.

Для приготування знадобляться:

  • борошно пшеничне - 700 г;
  • вода - 500 мл;
  • цукор - 3 ст. л;
  • рослинна олія - 1 ст. л;
  • сіль - 2 ч. л;
  • дріжджі сухі - 10 г;
  • фарш - 150 г;
  • зварений рис - 150 г.

У теплій воді розвести дріжджі з сіллю і цукром. Просіяти борошно, влити олію і замісити тісто. Накрити ємність з тістом вологим рушником і залишити в теплому місці на 1.5 години. Фарш обсмажити на олії, додати рис, сіль і спеції. Розділити тісто на 10 рівних частин, з кожної сформувати корж. На середину викласти рис (можна додати ще який-небудь інгредієнт), закріпити края, розмістити на деку і залишити на 30 хвилин. Змастіть пиріжки збитим яєчним жовтком і випікайте 40 хвилин при 180°C.

Вас також можуть зацікавити новини: