Готувати вечерю чоловікові і дітям треба кожен день, а сил і часу вистачає на це далеко не завжди. До того ж, ціни на продукти стрімко зростають, тому хочеться нагодувати близьких і смачно, і не недорого. УНІАН розповість, що приготувати на вечерю швидко і бюджетно.
Раніше ми говорили про те, як приготувати салат з копченою куркою за 5 хвилин.
Що приготувати на вечерю в духовці з картоплі
УНІАН пропонує кілька варіантів страв, прочитавши технологію приготування яких, ви перестанете думати, що приготувати на вечерю з м'яса. Вибирайте рецепт, який порадує ваших близьких.
Запіканка з картоплі і фаршу
Для приготування страви вам знадобляться:
- Картопля - 700 г.
- Фарш свинячо-яловичий - 400 г.
- Сир твердий - 80 г.
- Цибуля зелена - 3-4 шт. (за смаком).
- Яйця - 1-2 шт.
- Сметана (за бажанням) - 1-2 ст. л.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Олія рослинна або вершкове масло - для змазування форми.
Картоплю очистити, вимити, натерти на тертці, рідину, що залишилася, віджати. Половину із загальної кількості картоплі викласти у форму для запікання, змащену маслом (олією). Зверху повинен бути шар м'ясного фаршу, сіль і перець. Далі - посипати фарш подрібненою зеленою цибулею і натерти сир на тертці.
Змішати тертий сир з другою половиною картоплі, додати яйце, посолити, поперчити, перемішати. Якщо хочете, щоб блюдо в результаті вийшло ще більш соковитим і м'яким - додайте сметану. Викладіть картопляно-сирну масу в форму для запікання останнім шаром, розрівняйте ложкою. Готувати запіканку в духовці потрібно 1 годину при 180°C.
Картопля з сосисками і помідорами
Для приготування вам знадобляться:
- Картопля (дрібна) - 5 шт.
- Сосиски - 4 шт.
- Помідори - 2 шт.
- Сир твердий - 90 г.
- Майонез - 100 г.
- Часник - 1 зубчик.
- Паприка мелена - 0,5 ч. л.
- Сіль - 0,75 ч. л.
- Перець чорний мелений - щіпка ( за смаком)
- Олія соняшникова - для змазування форми
- Кріп свіжий
Очистити картоплю, вимити, нарізати кубиками, те ж саме зробити з помідорами. Сосиски нарізати кружечками. З'єднати всі три інгредієнта в глибокій мисці, додати майонез, сіль, перець, паприку і подрібнений часник, перемішати. Форму для запікання змастити олією, перекласти в неї картоплю з помідорами і сосисками. Запікати блюдо 40 хвилин при 190°C. По закінченні цього часу дістати форму з духовки, посипати блюдо тертим сиром, запікати ще 10 хвилин. При подачі прикрасити кропом.
Печеня з картоплею
Для приготування вам знадобляться:
- Картопля - 1 кг.
- Свинина (ошийок) - 800 г.
- Цибуля - 2 шт.
- Морква - 1 шт.
- Часник - 2-3 зубчики.
- Лист лавровий - 1 шт.
- Перець горошком (суміш).
- Паприка мелена - 1 ч. л.
- Сіль - за смаком.
- Кріп свіжий.
М'ясо вимити, обсушити паперовими рушниками, нарізати шматочками середнього розміру. У сковорідці з товстим дном розігріти олію, викласти свинину, смажити на сильному вогні, помішуючи. Цибулю нарізати кубиками, моркву - напівкружечками, додати овочі до м'яса. Готувати під кришкою до прозорості цибулі, а потім додати до страви картоплю, нарізану кубиками. Посолити, поперчити, додати спеції, зменшити температуру до мінімальної, залити інгредієнти водою і тушкувати 25-30 хвилин. Перемішати, знову посолити, додати часник, пропущений через прес. Залити печеню 3-4 ополониками окропу, додати 0.5 ч.л солі, готувати 5 хвилин на середньому вогні.
Що приготувати з курячого філе на вечерю - варіанти
Куряче філе - просте і доступне м'ясо, яке легко готувати. Саме тому ми пропонуємо два простих рецепта - ідеальних для створення смачної вечері.
Картопля з куркою в сметанно-вершковому соусі
Для приготування вам знадобляться:
- Картопля - 6 шт.
- Куряче філе - 1 шт.
- Сметана жирністю 20% - 40 г.
- Вершки жирністю 10% - 100 мл.
- Цибуля ріпчаста біла - 1 шт.
- Сіль - за смаком.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Чебрець сушений - 0,5 ст. л.
- Олія рослинна - 20 мл.
- Вода (гаряча) - 400 мл.
Цибулю очистити, вимити, нарізати кубиками, те ж саме зробити з курячим філе. У каструлі з товстими стінками розігріти олію, викласти туди цибулю і філе, обсмажити протягом 10 хвилин. Картоплю очистити, нарізати кубиками, додати до курки і цибулі. Все залити гарячою водою, накрити кришкою і готувати 15-20 хвилин на помірному вогні, а потім посолити і поперчити. Вершки вилити в ємність, додати до них чебрець, перемішати. Влити вершки в каструлю з іншими інгредієнтами, перемішати, тушкувати ще 7-10 хвилин.
Куряча запіканка з макаронами та помідорами
Для приготування вам знадобляться:
- Макарони (сухі) - 250 г.
- Куряче філе - 300 г.
- Помідори - 150 г.
- Сир твердий - 100 г.
- Сметана 20% - 150 г.
- Вода - 250 мл.
- Приправа для курки - 1 ст. л.
- Сіль - за смаком.
- Зелень свіжа - для прикраси запіканки.
- Олія рослинна - для змазування форми.
Куряче філе вимити, нарізати шматочками, посолити, посипати курячою приправою. Форму для запікання змастити олією, висипати в неї сухі макарони. Зверху викласти куряче філе і помідори, нарізані кубиком. Сметану вилити в глибоку ємність, розвести водою і посолити. Сир натерти на тертці. Полити інгредієнти в формі для запікання сметанною масою, посипати сиром. Запікати блюдо в духовці 30-35 хвилин при 180°C.