Яка у дитини буде група крові / фото ua.depositphotos.com

Вчені вважають, що майбутні мама і тато можуть заздалегідь передбачити, яка група крові буде у дитини, якщо вони знають свою. Часом трапляється так, що малюк народжується з групою крові, яка відрізняється від тієї, що є у його батька. Це викликає питання, проте не завжди варто влаштовувати скандал.

Раніше УНІАН розповідав, як можна назвати дитину, щоб не зіпсувати їй життя. Тепер же пропонуємо вам дізнатися, як зрозуміти, яка група крові дитини вийде, якщо у батьків вона різна або ж одна і та ж. Виявляється, група крові батьків і дітей часто може відрізнятися.

Найчастіше всі керуються "законом Менделя". Він детально вивчав, як змінюється група крові, і що батьки можуть передати своєму малюкові "у спадок".

Відео дня

Яка у дитини буде група крові-розберемо на прикладах

Насправді все дуже просто. Таблиці і пам'ятки з можливими "комбінаціями" груп крові найчастіше не відрізняються одна від одної. Звичайно, існує шанс невеликої похибки. Але найчастіше все виглядає так:

  • Якщо ви запитаєте у медика, яка група крові буде у дитини якщо у батьків однакова, то не сумнівайтеся у відповіді. Якщо у вас і вашої другої половинки вона I, вам точно скажуть, що у немовляти теж буде тільки така ж група крові.
  • Ну а в разі, коли у одного з батьків I група крові, а другого - II, шанси діляться на два. Дитина може отримати будь-яку з них. Малюк може народитися як з I, так і з II групою крові.
  • У разі, якщо у вас і вашої другої половинки I і III група крові, то дитина теж отримає одну з них. Ані II, ані IV, а тільки I або III.
  • Коли у мами і тата I і IV, тут вас чекає сюрприз. Ви будете здивовані. Лікарі вважають, що в такому випадку немовля отримає зовсім інші групи. У нього буде ІІ або ІІІ група.
  • У разі, коли обоє батьків мають II групу крові, дитина може її "успадкувати". Також можливо, що малюк народиться з I групою крові.
  • Коли у мами і тата II і III групи крові, очікувати можна чого завгодно. У дитини може бути і I, і II, і III, і навіть IV група крові.
  • Ну а якщо ж у вас і вашої другої половинки II і IV група крові, то тут зіграє випадок. Дитина отримає одну з трьох груп.  У неї буде або II, або III, або ж IV групу крові.
  • Також трапляється, що у батьків одна і та ж, III група крові. У такій ситуації дитина або "успадкує" їхню групу крові, або ж народиться з I.
  • Коли у мами і тата III і IV група крові, то малюк, як вважають вчені, може народитися з однією з трьох. У дитини буде або II, або III, або ж "четвірка" - IV група крові.
  • Ну а якщо у вас двох IV група крові, то не варто чекати на те,що дитина зі 100-відсотковою ймовірністю народиться саме з нею. Також вона може отримати II або III групу крові.

Більш детально про всі тонкощі "успадкування" групи кров вас точно проконсультує фахівець. Не соромтеся задавати медикам питання.

Як зрозуміти, який резус-фактор отримає дитина

Резус-фактор (Rh) буває позитивним (+) і негативним (-). Його визначає антиген D. Зрозуміти суть резус-фактора просто.

Варто знати, що в разі, коли такий антиген знаходиться в крові людини, то у нього резус-фактор завжди буде позитивним. Ну а якщо ж його немає, то і резус, відповідно, негативний.

Позитивний резус-фактор зустрічається найчастіше. Він є у практично у всіх. Однак трапляються винятки. Приблизно у 15% всіх жителів нашої планети аналіз крові показує негативний резус. 

Якщо у вас і вашої другої половинки негативний резус, то ваша дитина народиться з ним. Позитивного резус-фактора в даній "комбінації" точно не буде. Ну в інших випадках резус може бути як позитивним, так і негативним. Тут є ймовірність будь-якого результату.

Вас також можуть зацікавити новини: