Як засушити сливи в духовці - поради / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У серпні і початку вересня важливо встигнути зробити всі необхідні заготовки на зиму, щоб в холодну пору року ласувати смачними солодощами. Таке частування вийде приготувати навіть з фруктів, якщо вони на вашій ділянці в надлишку. УНІАН розповість, чи можна сушити сливу з кісточкою і як правильно це робити.

Як сушити сливи в електричній духовці - покрокова інструкція

Такий метод дозволяє вам отримати смачні цукати або інше солодке частування із зібраного врожаю. Перед початком процесу переконайтеся, що у вас є:

  • сливи;
  • 1 літр води;
  • 15 грам харчової соди;
  • шумівка;
  • ніж;
  • деко;
  • каструля;
  • пергаментний папір;
  • друшляк.

У каструлі закип'ятити воду, додати соду, потім опустити туди вимиті сливи на 30 секунд. Дістати фрукти шумівкою, промити під проточною водою і залишити сушитися на рушнику. Потім розрізати сливи навпіл, дістати кісточку, викласти фрукти зрізом вгору на деко, застелене пергаментним папером. 

Відео дня

Не переплутати, при якій температурі сушити сливу і скільки часу - 3-4 години при 50°С, а потім 4-5 годин при 80°С до готовності. В кінці перевірити сушку - плоди повинні бути м'якими, еластичними, але не давати соку. Зберігати такі сливи найкраще в паперових пакетах або картонних коробках.

Як сушити сливу з кісточкою в електросушарці - лайфхак

Для того щоб висушити сливи в електросушарці, запасайтеся тими ж інгредієнтами, що були перераховані в попередньому рецепті. Потім сливи потрібно перебрати, викинути плоди з тріщинами і ознаками гнилі, інші вимити і видалити плодоніжки. 

ВАЖЛИВО: якщо ви не знаєте, як сушити жовту сливу в домашніх умовах, то спокійно можете користуватися цим рецептом - він підходить для всіх сортів.

У воду висипати соду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і опускати плоди порціями в слабо киплячу воду на 10-15 секунд. Дістати сливи, промити під холодною водою і висушити природним чином.

Не всі господині знають, чи можна сушити сливу з кісточкою - так, якщо плоди невеликі. Великі екземпляри краще позбавити від неї.

Великі сливи розрізати навпіл і без кісточки викласти на решітку сушарки, дрібні можна залишити, як є. Сушити плоди при температурі 50 градусів 3,5 години, потім дати сушарці повністю охолонути. Знову поставте сливи в сушку на 4-6 годин, але температуру збільште до 60 градусів. Якщо після цього плоди не будуть готові, перейдіть до третього етапу - 4-6 годин при 70 градусах. Коли домашній чорнослив буде готовий, пересипте його в скляну банку і зберігайте в кухонній шафі.

Вас також можуть зацікавити новини: