У серпні і початку вересня важливо встигнути зробити всі необхідні заготовки на зиму, щоб в холодну пору року ласувати смачними солодощами. Таке частування вийде приготувати навіть з фруктів, якщо вони на вашій ділянці в надлишку. УНІАН розповість, чи можна сушити сливу з кісточкою і як правильно це робити.
Як сушити сливи в електричній духовці - покрокова інструкція
Такий метод дозволяє вам отримати смачні цукати або інше солодке частування із зібраного врожаю. Перед початком процесу переконайтеся, що у вас є:
- сливи;
- 1 літр води;
- 15 грам харчової соди;
- шумівка;
- ніж;
- деко;
- каструля;
- пергаментний папір;
- друшляк.
У каструлі закип'ятити воду, додати соду, потім опустити туди вимиті сливи на 30 секунд. Дістати фрукти шумівкою, промити під проточною водою і залишити сушитися на рушнику. Потім розрізати сливи навпіл, дістати кісточку, викласти фрукти зрізом вгору на деко, застелене пергаментним папером.
Не переплутати, при якій температурі сушити сливу і скільки часу - 3-4 години при 50°С, а потім 4-5 годин при 80°С до готовності. В кінці перевірити сушку - плоди повинні бути м'якими, еластичними, але не давати соку. Зберігати такі сливи найкраще в паперових пакетах або картонних коробках.
Як сушити сливу з кісточкою в електросушарці - лайфхак
Для того щоб висушити сливи в електросушарці, запасайтеся тими ж інгредієнтами, що були перераховані в попередньому рецепті. Потім сливи потрібно перебрати, викинути плоди з тріщинами і ознаками гнилі, інші вимити і видалити плодоніжки.
ВАЖЛИВО: якщо ви не знаєте, як сушити жовту сливу в домашніх умовах, то спокійно можете користуватися цим рецептом - він підходить для всіх сортів.
У воду висипати соду, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і опускати плоди порціями в слабо киплячу воду на 10-15 секунд. Дістати сливи, промити під холодною водою і висушити природним чином.
Не всі господині знають, чи можна сушити сливу з кісточкою - так, якщо плоди невеликі. Великі екземпляри краще позбавити від неї.
Великі сливи розрізати навпіл і без кісточки викласти на решітку сушарки, дрібні можна залишити, як є. Сушити плоди при температурі 50 градусів 3,5 години, потім дати сушарці повністю охолонути. Знову поставте сливи в сушку на 4-6 годин, але температуру збільште до 60 градусів. Якщо після цього плоди не будуть готові, перейдіть до третього етапу - 4-6 годин при 70 градусах. Коли домашній чорнослив буде готовий, пересипте його в скляну банку і зберігайте в кухонній шафі.