
Запечена картопля в духовці - це смачна і дуже проста страва. Потрібно підготувати продукти, помістити їх у форму для запікання і поставити в духовку. У результаті можна отримати ситний обід або вечерю для всієї родини, не докладаючи багато зусиль.
Ми підібрали 3 рецепти, за якими виходить приголомшлива запечена картопля.
Картопля в рукаві
Почнемо з того, як запекти картоплю в духовці. Рукав дає змогу забезпечити рівномірне прогрівання продукту та більш швидке приготування. Для страви беремо:
- кілограм картоплі;
- дві моркви;
- три помідори;
- 250 грамів печериць;
- велику цибулину;
- три зубчики часнику;
- дві столові ложки рослинної олії;
- сіль і спеції за смаком.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Очищаємо картоплю, цибулю, моркву та печериці. Картоплю ріжемо кубиком, цибулю - великими шматочками, моркву - кружечками, помідори - часточками, а гриби - на чотири частини.
Приправляємо овочі за смаком і додаємо до них подрібнені зубчики часнику. Викладаємо все в рукав і поливаємо олією. Зав'язуємо рукав з одного боку, а другий - затискаємо рукою і злегка струшуємо, щоб олія розподілилася. Зав'язуємо другий бік рукава і запікаємо в духовці близько години.
Запечена картопля - рецепт із сиром і беконом
Ця смачна страва додасть різноманітності вашому меню. Картопля в духовці просочиться ароматом бекону, а сметана та сир додадуть ніжності та соковитості. Для приготування беремо:
- кілограм картоплі;
- 150 грамів бекону або шинки;
- сіль;
- кріп;
- п'ять-шість столових ложок сметани;
- два-три зубчики часнику;
- 100 грамів твердого сиру.
Духовку розігріваємо до 180 градусів. Овочі очищаємо та нарізаємо невеликими шматочками або кружечками. Бекон ріжемо кубиками. Пересипаємо ці інгредієнти в миску, додаємо спеції, сметану, рубану зелень, подрібнений часник. Добре перемішуємо.
Викладаємо все у форму для запікання і готуємо до м'якості картоплі. На це піде близько 25-30 хвилин. Далі посипаємо тертим сиром і прибираємо в духовку ще хвилин на десять.
Картопля по-селянськи - рецепт
Це дуже яскрава й ароматна страва, яку варто хоча б один раз приготувати. Для неї потрібно взяти:
- кілограм картоплі;
- 8-10 зубчиків часнику;
- чотири-шість столових ложок олії;
- чотири-шість гілочок розмарину або чебрецю;
- сіль;
- перець.
Картоплю постарайтеся відібрати однакового розміру. Добре помийте її, але не очищайте від шкірки. Відварюємо картоплю до напівготовності (15-20 хвилин).
Дістаємо з каструлі та просушуємо паперовими серветками. Розрізаємо бульби на четвертинки. Беремо форму для запікання і вливаємо олію. Розмазуємо її пензликом по дну та краях ємності. Викладаємо шматочки картоплі у форму.
Духовку розігріваємо до 210 градусів. У форму до картоплі додаємо часник. Приправляємо спеціями і викладаємо зверху гілочки трав. Якщо немає свіжого чебрецю/розмарину, можна взяти сухий.
Готуємо картоплю по-селянськи в духовці в режимі конвекції або гриля близько 10-15 хвилин. Картопля має вкритися рум'яною скоринкою. Подавати страву найкраще гарячою.