Найкращі рецепти холодцю / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Незрозуміло, але факт - холодець готують переважно взимку, а в літню пору це блюдо не особливо популярне. Господині роблять його по-різному - зі свинини, курки і навіть індички, використовують желатин або обходяться без добавки. УНІАН розповість, як варити холодець, щоб домашні просили добавки.

Холодець з курки - рецепт

Інгредієнти:

  • Курка - 1,5-2 кг
  • Морква - 1 шт.
  • Горошок зелений консервований - 1 банка
  • Корінь петрушки - 1-2 шт.
  • Сіль - 1 ст. ложка (за смаком)
  • Лавровий лист - 2-3 шт .(за смаком)
  • Цибуля (за бажанням) - 1 шт.
  • Перець чорний горошком - 10 шт .(за смаком)
  • Желатин - 1 пакетик (25 г)

Записуйте, як приготувати холодець з цілої курки або її частин.

Відео дня

Для початку курку потрібно вимити і покласти в каструлю, наповнену водою, і довести до кипіння. Можна поставити варитися цілком або розрізати на кілька частин. Моркву і цибулю почистити, розрізати навпіл і додати до курки. Накрити кришкою, варити на повільному вогні 20 хвилин, потім посолити і варити ще годину.

В кінці додати прянощі, знову проварити 5-10 хвилин, прибрати з вогню. Курку остудити, відокремити м'ясо від кісток. Набрати склянку бульйону, вилити його в миску, висипати желатин і перемішати до повного розчинення, а потім перелити назад в каструлю з бульйоном.

М'ясо курки нарізати шматочками, так само вчинити з петрушкою. Наповнити форми для холодцю м'ясом, петрушкою, зеленим горошком і нарізаною морквою. Залити бульйоном і залишити при кімнатній температурі. Коли курячий холодець охолоне, прибрати в холодильник до повного загустіння. 

М'ясний холодець - бабусин рецепт

Інгредієнти:

  • Свиняча голяшка - 1,8 кг
  • Теляча гомілка, м'якоть - 1,8 кг
  • Часник - 8 зубків
  • Морква - 400 г
  • Цибуля ріпчаста - 700 г
  • Лавровий лист - 2 гілочки (приблизно 10 шт.)
  • Зелень петрушки - 10 г
  • Сіль (морська) - за смаком
  • Перець чорний горошком - 2 ст. ложки
  • Запашний перець горошком - 15 шт.
  • Вода - 6 л

Розповідаємо, як варити холодець з м'ясного асорті.

Наповнити каструлю водою, довести до кипіння. Вимити м'ясо, покласти в ємність на вогні і варити 20-30 хвилин до появи піни. Зібрати її шумівкою, додати очищені моркву і цибулю, лавровий лист. Посолити, поперчити, залишити на повільному вогні на 6 годин. Після цього дістати цибулю і продовжувати варити ще 4 години.

Дістати з бульйону моркву і м'ясо, остудити його, сам бульйон процідити через сито або марлю. Часник очистити, пропустити через прес, додати в страву. Форму для холодцю застелити харчовою плівкою, м'ясо відокремити від кісток, нарізати шматочками. Викласти петрушку в форму, зверху - шматочки м'яса. Залити бульйоном і поставити в холодильник для застигання.

За бажанням можна приготувати холодець з рульки, а не з гомілки, але тоді вам потрібно купити відповідну частину свинини.

Холодець з індички зі свининою

Інгредієнти:

  • Свинячі ніжки - 2 шт
  • Ніжка індички - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля - 1 шт
  • Сіль, перець - за смаком
  • Часник - за смаком

Запам'ятовуйте, як приготувати холодець з двох видів м'яса.

Ніжки залити холодною водою на ніч, після цього вимити і поскоблити ножем. Викласти в глибоку каструлю, залити холодною водою так, щоб вона покривала частини свинини і індички на 3 пальці. Довести до кипіння, коли з'явиться піна, зняти її. Поставити мінімальний вогонь, накрити каструлю кришкою, варити холодець 6-8 годин. Через 3-4 години додати очищену моркву і цибулю в лушпинні, посолити. 

Коли м'ясо буде готове, дістати його з бульйону, відокремити від кістки і нарізати шматочками. Розкласти по формах для холодцю, залити бульйоном, який потрібно процідити через сито або марлю. Додати сіль, перець і часник, пропущений через прес. Поставити холодець в холодне місце для застигання.

Вас також можуть зацікавити новини: