Як повернути прозорість холодцю - лайфхаки / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Холодець - страва, яку любить майже кожен українець, проте готувати її необхідно досить довго. Саме тому стає шкода, якщо виявляється, що помутнів бульйон на холодець - в такому вигляді страву не можна подавати на стіл.

УНІАН з'ясував, як чинити в таких випадках.

Як відновити прозорість бульйону швидко - лайфхак

Не кожна господиня знає, як очистити каламутний бульйон, навіть якщо здається, що його можна тільки вилити. Для цього існує дієвий спосіб швидкої реанімації страви. Технологія наступна:

Відео дня
  • викласти м'ясо;
  • натерти моркву;
  • збити 2 білки і з'єднати з морквою;
  • додати в холодець, що вариться;
  • потримати 5 хвилин на плиті.

В кінці вам залишиться тільки процідити бульйон через марлю, сито або паперову серветку в іншу каструлю. Іноді таку процедуру доводиться робити кілька разів, поки ви не досягнете абсолютної прозорості холодцю.

Як освітлити бульйон лимоном - інструкція

Ще один варіант, як виправити холодець - використовувати натуральний лимонний сік і все ті ж яєчні білки. Вам потрібно поставити бульйон на вогонь, довести до кипіння, процідити через сито або марлю. Потім додати сік 0.5 лимона, а через годину - 2 збитих яєчних білка, розбавлених холодною водою. Знову поставити каструлю на плиту, включити мінімальний вогонь, довести до кипіння. Прибрати піну і яєчні білки, що згорнулися. 

Корисна порада: для того щоб бульйон знову не помутнів, під час варіння не закривайте каструлю кришкою.

Як зробити щоб холодець не був каламутним спочатку

Якщо холодець помутнів, то виправити такий стан неважко, проте, краще відразу варити холодець за всіма правилами, не створюючи собі додаткових проблем. Досвідчені господині дають підказки, як уникнути помутніння бульйону:

  • купувати тільки якісні і свіжі продукти;
  • попередньо замочувати м'ясо на ніч у холодній воді;
  • регулярно прибирати піну шумівкою;
  • варити бульйон тільки на маленькому вогні без кришки;
  • проціджувати рідину через сито або марлю.

Також не рекомендується занадто часто перемішувати бульйон - регулярно зачіпаючи інгредієнти, ви будете "піднімати" піну і частинки волокон того ж м'яса. Це сприяє помутнінню рідини в каструлі.

Вас також можуть зацікавити новини: