Як сушити білизну в приватному будинку або квартирі / depositphotos.com

Восени мокрий одяг, вивішений на балкон, відволожується і погано висихає. Взимку ще гірше - перетворюється на льодишку. Це не може подобатися - замість сухих і приємних речей ми отримуємо замерзлий шматок тканини і думаємо, як і де його висушити. УНІАН з'ясував, як висушити білизну в холодній квартирі швидко і ефективно.

Раніше ми говорили про те, що робити, якщо білизна збивається в підковдру.

Чи можна сушити білизну в квартирі - аргументи

Основне правило, яким потрібно керуватися, якщо вам потрібно висушити білизну в холодну пору - не розвішувати одяг в житловому приміщенні. Тобто, для сушіння білизни повинна бути виділена окрема кімната і явно не та, де ви спите.

Відео дня

В цьому і полягає відповідь на питання про те, чому не можна сушити білизну в кімнаті для сну - через велику кількість мокрих речей рівень вологи в повітрі підвищується. Воно стає "важким", вам буде важче дихати, а також волога білизна "підніме" абсолютно увесь пил, який є в приміщенні. Також сушка білизни в кімнаті призведе до виникнення цвілі, тому найкраще поставити сушарку на кухні, в коридорі або іншому приміщенні.

Де забороняється сушити білизну - найневдаліший варіант

На батареях сушити одяг не можна - це перше, що потрібно запам'ятати. Маленькі і компактні елементи гардероба, наприклад, нижню білизну або шкарпетки - їх допустимо залишити на радіаторі. А ось постільна білизна, рушники та інші речі краще туди не класти. Справа в тому, що батарея, нагріваючи одяг, прискорює випаровування води і провокує утворення великої кількості вологи в повітрі. До того ж, якщо ви будете сушити речі на батареї, то все своє тепло вона віддасть їм, так як доступ тепла до холодного простору буде перекритий.

Як сушити білизну у ванній - лайфхаки

Залишити мокрий одяг у ванній кімнаті - погана ідея, так як рівень вологи там буде непристойно високим. Приміщення, де ви приймаєте душ, і так постійно знаходиться "у воді", а ви створите додаткову порцію вологи, розвісивши там мокрі речі. Якщо вже дуже хочеться висушити одяг саме так - розвішуйте його на сушці для рушників, обов'язково при цьому залишаючи двері ванної кімнати відкритими.

Будь-який інший варіант, будь то батареї або звичайні білизняні мотузки, натягнуті уздовж стін, нам не підходить.

Як сушити білизну в квартирі, якщо немає балкона - рекомендації

Існує кілька основних правил, які краще враховувати, щоб і білизну висушити, і собі не нашкодити:

  • підсилюйте режим віджиму на пральній машині - менш волога білизна швидше сушиться;
  • розвішуйте одяг на сушарці в нежитловій кімнаті;
  • відкривайте вікна, щоб провітрити приміщення і не створювати перенасичення вологою;
  • розправляйте білизну максимально - в складках може залишатися зайва вода.

Коли на вулиці буде мінусова температура, актуальним буде питання про те, як сушити білизну взимку і чи варто дозволяти їй замерзати. Насправді, мороз навіть корисний для тканини - він "вбиває" бактерій і грибків. Тому, якщо вам не потрібна суха білизна терміново - сміливо вивішуйте її на вулицю. Коли білизна замерзне, не ламайте її і не складайте перш, ніж вона відтане, інакше пошкодите структуру тканини.

Корисний лайфхак: якщо ви хочете, щоб білизна на морозі не замерзала, додайте під час прання трохи солі в відсік пральної машинки.

Вас також можуть зацікавити новини: