Запікання їжі в фользі - один з найпопулярніших способів приготування страв. Шанувальники здорового харчування вибирають саме його, так як фольга зберігає корисні властивості продуктів і дозволяє приготувати їх швидко. УНІАН розповість, як запікати у фользі картоплю, м'ясо та овочі правильно.
Раніше ми говорили про те, що може замінити папір для випічки.
Яким боком фольги запікати м'ясо або інші продукти - поради
Для того, щоб коректно користуватися фольгою і завжди отримувати смачну вечерю, важливо розуміти, що фольгу не можна використовувати для приготування їжі в мікрохвильовці. Блискучий матеріал буде просто відображати мікрохвилі, а їжа всередині залишиться сирою. До того ж, фольга може спровокувати появу іскор.
Корисний лайфхак: можливо, ви не знали, але існує фольга різної товщини - відповідно, призначена вона для різних цілей:
- фольга товщиною 9 мкм - тільки для зберігання продуктів;
- фольга товщиною 11 мкм - для запікання в духовці;
- фольга товщиною 14 мкм - для приготування їжі на грилі або мангалі.
Блискучий матеріал, до речі, при зіткненні з кислотами втрачає свої корисні властивості. Вона вже нездатна захищати від проникнення води, жирів, газів, мікроорганізмів і ультрафіолетового випромінювання. Довго зберігати у фользі продукти або страви з кислим смаком не рекомендується саме тому.
Як зробити так, щоб м'ясо не прилипало до фольги - лайфхаки
Якщо ви не хочете після приготування віддирати фольгу від їжі, то пам'ятайте, що загортати продукти потрібно блискучою стороною до них, а матовою - назовні. Крім того, такі продукти як м'ясо потрібно правильно загортати:
- лист фольги скласти вдвічі;
- викласти м'ясо на одну половину листа;
- накрити зверху другою половиною, уникаючи натягу;
- загорнути краю по довгій стороні;
- зробити два таких же герметичних шва з боків.
Для того, щоб швидко зрозуміти, як запікати у фользі картоплю з м'ясом разом, знайте - викладати на фольгу потрібно спочатку овочі, а потім свинину, курку або яловичину. Також важливо дотримуватися правильної температури при запіканні страв - тоді вони не пригорять і не будуть сухими.
Оптимальна температура в духовці для приготування м'яса - 170°C, для птиці - 160°C, а для риби - 145°C. Якщо ви хочете отримати рум'яну скоринку, то розгорніть фольгу за 5-7 хвилин до готовності страви і продовжуйте запікати у відкритому вигляді.