Існує кілька способів прогнати щурів з приміщення / фото ua.depositphotos.com

А ви знали, що щури - це рід гризунів, що включає в себе більше ніж 64 види? Але сьогодні ми поговоримо не про декоративні види, що живуть, як хом'ячки в клітках, і навіть не про Сплінтера з "Черепашок-ніндзя".

Нас чекають захоплюючі поради на тему, як швидко знищити щурів у себе вдома. Тих самих - сірих, настирливих і небажаних гостей, що бігають по смітниках, каналізаціях і вашому житлу. І переносять, заодно, різні захворювання.

До речі, нещодавно ми ділилися лайфхаками, після яких миші назавжди підуть з городу.

Відео дня

Кращий засіб від щурів

Прогнати щурів з вашого житла або прилеглої до нього території можна різними способами. Наприклад:

  • використовувати отруту;
  • розставити пастки;
  • встановити відлякувачі з ультразвуком;
  • розкласти репеленти на основі натуральних речовин;
  • інші народні методи.

Чим найкраще труїти щурів

Пройдемося коротко по кожному із запропонованих варіантів, і почнемо з найкровожерливішого - приманки з отрутою. Такий спосіб вважається найбільш оптимальним, коли потрібно швидко й масово позбутися від щурів у дворі.

Швидкість дії таких пасток залежить від типу отрути, що використовується, і яка може вбити щура відразу, або мати накопичувальний ефект.

Всі приманки з отрутою, які ви можете купити, діляться на дві категорії:

  • гострої дії;
  • хронічної дії.

Перші викликають недостатність якогось внутрішнього органу гризуна (печінки, нирок і т.д.), що призводить до смерті.

А другі порушують згортання крові, викликаючи летальні внутрішні кровотечі. Таким отрутам, зазвичай, потрібен певний час (до пари тижнів) щоб ліквідувати всіх щурів.

Найкраще труїти щурів спеціальними засобами / фото ua.depositphotos.com

У способу з використанням отрути є низка недоліків:

  • По-перше, приманку може знайти не щур, а цілком собі невинна тварина або, не дай Бог, маленька дитина. Тому зберігайте і застосовуйте отруту в недоступних для дітей і тварин місцях.
  • По-друге, не можна передбачити, де "відкине лапки" щур, що з'їв отруту - на вулиці далеко від дому або прямо в приміщенні десь під підлогою чи в стінових щілинах. І почне сильно смердіти.
  • По-третє, "Джеррі" все ж розумніші за деяких "Томів" (тільки не кажіть, що не дивилися мультик!) і не завжди поведуться на таку приманку, або ж у них вже буде вироблений імунітет до якоїсь конкретної отрути. Можна не вгадати з діючою речовиною і йти в магазин повторно.

І ще одна порада - розкладайте отруту в рукавичках. Так ви і не будете зайвий раз взаємодіяти з нею, і не залишите на приманках людський запах, здатний відлякати сіреньку грудочку з лапками і врятувати від неминучої загибелі.

Кращий засіб від щурів - той, що допоміг від них позбутися / фото ua.depositphotos.com

Використовуйте це і щури підуть самі

Закінчимо з болісною смертю щурів від внутрішніх крововиливів і розглянемо інший спосіб позбутися від гризунів - пастки. Цей "старий добрий" метод добре підійде, якщо щурів у вас завелося не так багато, як у фільмах про нью-йоркське метро.

Існують механічні, електронні та клейові пастки. Прості пастки хоч і відносяться до досить жорстких способів боротьби з цими хвостатими шкідниками, але зате недорогі та цілком ефективні.

Клейові пастки приваблюють щурів своїм запахом, і невдачливий гризун має надійно прилипнути, не маючи можливості втекти. Можна купити як готові липкі пластини, так і окремо клей, який наноситься на щільну поверхню. Цей варіант також добре підійде, якщо стоїть завдання позбутися від щурів в сараї з тими ж курками. Але є нюанс - якщо "ваш" щур - вельми масивний і сильний, як Дуейн "Скеля" Джонсон (це не образа, він і правда народився в рік Щура за китайським гороскопом) - клей може не втримати…

Механічна пастка - недорогий і ефективний спосіб, якщо гризунів не багато / фото ua.depositphotos.com

Ультразвук. Цей безпечний і нечутний для людини, але дуже дратівливий для різних тварин, звук допоможе відлякати не тільки щурів, але й голубів на горищі, і кротів у городі, і свідків Єгови біля дверей (ні). Згадайте звук, який викликав у вас неприємний мороз по шкірі. Ось так, дуже грубо кажучи, діє ультразвук на щурів і змушує їх триматися подалі від джерела.

Ці пристрої, зазвичай, невеликих розмірів і є хорошою альтернативою більш жорстоким методам у вигляді отрути або пасток. Вони безпечні для собак і кішок, але приберіть своїх домашніх хом'ячків, щурів, морських свинок... Людині все ж не слід довго перебувати ближче, ніж у двох метрах до працюючого приладу.

Працюють відлякувачі від звичайної розетки, а ось потужність, потрібна вам, вже залежить від розміру будинку або квартири. Зазвичай, 2-3 тижні - цілком достатньо, щоб позбутися від щурів під підлогою або в іншому місці. Якщо не допомогло - використовуйте інші методи.

З мінусів такого приладу - звук не проникає крізь стіни, тому для кожного приміщення потрібен окремий відлякувач. Або можна спробувати періодично міняти дислокацію приладу, якщо проблема зі щурами у вас - скоріше "випадковість", а не "правило". Також м'які меблі й подібні тканинні предмети інтер'єру поглинатимуть звук, що зменшить ефективність приладу.

Ультразвуковий прилад - простий спосіб позбутися від щурів під підлогою / фото ua.depositphotos.com

Як позбутися від щурів народними засобами

Натуральні репеленти ми віднесемо все ж до народних засобів почасти тому, що їх можна виготовити самостійно. Ефективність їхньої "роботи" залежить багато в чому від діючих речовин.

Вважається, що ефірні олії з евкаліпта і перцевої м'яти здатні відлякати гризунів. Можна купити як готові засоби, так і зробити їх самостійно, наприклад, змочивши ватяні кульки оліями і розкидавши, де потрібно. Також до цієї категорії можна віднести золу - вона викликає у щурів роздратування і неприйняття.

Спробувати позбутися щурів у дворі можна народними засобами / фото ua.depositphotos.com

Гіпс і борошно в пропорціях один до одного, і мисочка води поруч - свого роду отрута для щурів. Покуштувавши "борошняно-гіпсові ласощі", щуреня захоче пити, вип'є води, і гіпс застигне в шлунку.

Ще можна завести кішку. І кішці весело - бігаєш, ловиш мишок (коту в "Том і Джеррі" було не так весело, визнаємо), і господареві не нудно - прибирати трупики гризунів, дбайливо принесені котиком. Але ефективність такого способу може виявитися сумнівною - не всі кішки ловитимуть мишей.

Хороша кішка обов'язково похвалиться своїм уловом перед господарем / фото ua.depositphotos.com

Відзначимо, що щури - це все ж "хвороба" приватних будинків, ніж квартир у багатоповерхівках (перші поверхи можуть бути винятком). Якщо у вашій квартирі на якомусь 15 поверсі завівся щур, може, варто почати з прибирання свого житла?

Вас також можуть зацікавити новини: