Який бензин краще заливати в генератор залежить від рекомендацій виробника / фото ua.depositphotos.com

Купуючи бензин для генератора, не слід підходити до цього питання легковажно й намагатися по максимуму заощадити, якщо хочете, щоб він пропрацював довго і не зламався в невідповідний момент.

Тому сьогодні ми зупинимося на питанні, як обрати бензин для генератора правильно й не зіпсувати апарат.

Який бензин краще заливати в генератор - кращий варіант

Відповідаючи на це питання, кращою порадою буде почитати інструкцію, адже там будуть вказані всі нюанси по експлуатації приладу. Але якщо з якоїсь причини у вас її немає, тоді розповімо коротко кілька основних правил.

Відео дня

Почнемо з того, чи можна заливати паливо в працюючий генератор. Ні, не можна. Це пов'язано з правилами безпеки. Бензин - легкозаймиста речовина, тому якщо ви проллєте його на гарячу поверхню генератора, він швидко спалахне, і ви отримаєте опіки, а то й ще гірші наслідки, якщо станеться вибух. З цієї ж причини перед заправкою техніці рекомендується дати охолонути хвилин 20, а взимку й того менше.

Тепер розберемося з марками палива та з'ясуємо, чи можна заливати 95 бензин замість 92. Насправді так, хоча з точки зору ціни-якості, ідеальним буде варіант з А-92. Так чи можна в генератор заливати 95 бензин? Нічого страшного не станеться, якщо будете використовувати цю марку, хоча це вийде дорожче.

У генератор можна заливати 95-й бензин, але він дорожчий / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Який бензин заливати в генератор - запам'ятайте це

Загальні правила, які ви повинні знати при виборі бензину для генератора:

  • Уникайте бензину з етанолом, хоча в деяких випадках допускається його наявність, але не більше 10%.
  • Зупиніться на марці А-92 - вона буде найоптимальнішою за ціною/якістю.
  • Заливайте свіжий бензин, неетилований.
  • Не можна використовувати паливо Е85 (це суміш бензину (15%) і етанолу (85%)), а також інші суміші газу і масла. Також заборонено переобладнувати двигун під інші види палива.

Точніше про марку палива вам розповість виробник. Наприклад, інформація, який бензин заливати в генератор Форте, є в його посібнику користувача, і там вказано і А-95, і А-92 в залежності від моделі приладу. А який бензин заливати в генератор Дніпро М в їхній інструкції не написано, тому можете зупинитися на оптимальному 92-му.

Чи потрібно розводити бензин для генератора - не зробіть гірше

І ще одне важливе питання, про яке часто сперечаються - чи потрібно додавати масло в бензин для генератора. Це залежить від двигуна. Якщо він двотактний - тоді це варто зробити, щоб змащувалися деталі.

Чи змішувати бензин з маслом для генератора - залежить від типу двигуна / фото ua.depositphotos.com

Говорячи про те, як розвести бензин для генератора, потрібно пам'ятати про правильні пропорції. Співвідношення масла й бензину марки А-92 має бути 1:50 відповідно, але виробник може вказати й інші дані. Також у комплекті до пристрою може додаватися мірний стакан, що полегшує "розрахунки". Змішувати масло з бензином потрібно в стороні від генератора.

А чи потрібно змішувати бензин з маслом для генератора з чотиритактним двигуном? Ні, така конструкція не вимагає проведення даної процедури, тому заливайте в паливний бак чистий свіжий бензин. А для масла там передбачений окремий бачок.

До речі, бензин не можна довго зберігати, оскільки він псується. Тому, якщо робите запаси, прорахуйте, скільки вам реально потрібно палива на зберіганні, виходячи з "апетитів" вашого помічника. Виробники вказують, який витрата бензину в генератора 3 квт, але це приблизно від 0,7 до 1,1 літра на годину, все залежить від умов роботи.

Пам'ятайте, що при експлуатації бензинових генераторів важливо дотримуватися правил і обмежень, тоді й сам прилад прослужить довго, і ви не постраждаєте.

Не можна заливати паливо в працюючий генератор / фото ua.depositphotos.com

Раніше УНІАН вже розповідав, чому не можна заправляти повний бак авто та до чого це може призвести.

Вас також можуть зацікавити новини: