Як дістати випічку з нероз'ємної форми / фото ua.depositphotos.com

При готуванні пирогів і запіканок в цілісних формах у багатьох кулінарів виникає питання: як дістати випічку з форми, щоб вона не пошкодилася і не розпалася. УНІАН назве кілька хитрощів, за допомогою яких можна дістати випічку легко і швидко.

Раніше ми розповідали, чому не виходить тісто.

Як дістати випічку за допомогою смужок пергаменту

Цей спосіб застосовують до того, як заллють страву в форму. Вам знадобиться щільний картон і фольга або пергамент для запікання. Виріжте з картону фігуру як у дна форми для запікання. Оберніть картон фольгою або пергаментом. На дно форми викладіть хрест-навхрест дві смужки шириною 5 см і довжиною в два рази більше діаметра форми, щоб за кінці смуг можна було вхопитися. На смужки покладіть коло з картону, а потім заливайте тісто в форму.

Відео дня

Коли страва приготується, проведіть тупою стороною ножа по колу між випічкою і стінками. Потім акуратно візьміться за смуги пергаменту, витягніть випічку і перекладіть її на тарілку.

Чим посипати форму перед випічкою

Щоб пиріг легко виймався з форми, перед заливкою тіста форму потрібно щедро змастити олією або вершковим маслом, а потім присипати борошном, манкою або сухарями. Після цього тісто легко буде відходити від стінок і дна форми.

Що робити якщо пиріг не виймається з форми

Якщо випічка міцно прилипла до форми - спробуйте кілька хитрощів, щоб дістати страву.

  • Зачекайте, поки пиріг охолоне - тоді дістати його буде простіше. Боки випічки відокремте від стінок за допомогою ножа, а по дну проведіть довгою лопаткою.
  • Оберніть форму для випічки знизу і з боків вологим рушником і залиште на 10 хвилин.
  • Поставте форму з пирогом в ємність з холодною водою на кілька хвилин.
  • Тримайте випічку над парою пару хвилин.
  • Якщо низ випічки прилип до дна, то можна провести довгою ниткою між між дном посуду і низом випічки.

Ці прості поради допоможуть вам легко відокремити тісто випічки від посуду.

Вас також можуть зацікавити новини: