Коли додавати кріп у блюдо, щоб збереглися його корисні властивості / фото ua.depositphotos.com

Зелень не тільки прикрашає страви і насичує їх вітамінами, але і надає їм певний і часом навіть специфічний смак. Тому будь-якій господині важливо розуміти, коли додавати зелень у борщ, скільки варити кріп або ж, в якому вигляді додається петрушка у суп для досягнення бажаного результату.

УНІАН зібрав добірку універсальних рекомендацій із зазначеної теми, які точно не завадять.

Відео дня

Яку зелень додають у суп - список

Звичайно ж, найбільш популярними серед всієї зелені є кріп, петрушка, зелена цибуля. Однак, багато хто з господинь тільки ними не обмежуються. Як приправи нерідко у супи додаються в сухому або свіжому вигляді:

  • базилік;
  • щавель;
  • коріандр;
  • селера;
  • м'ята.

Все залежить від того, який результат хочеться отримати. Наприклад, у грибний суп, крім кропу і петрушки, ще доречно додати сушений базилік. А для насичення неповторним смаком курячого або рибного супу прекрасно підійде м'ята.

Коли додавати зелень у суп і у борщ - що важливо знати

Вважається, що зелень у стравах виконує ще одну важливу функцію, а саме - допомагає організму засвоювати продукти. А тому фахівці радять частіше вживати свіжу зелень і додавати її у страви вже перед подачею на стіл. У такому вигляді вона дійсно найбільш корисна.  

Разом з тим це зовсім не означає, що сушена зелень втрачає всі свої властивості, не рахуючи, звичайно, смакових якостей. Це далеко не так. Якщо говорити про те, коли найбільш доречно її додавати у страви, то оптимальним буде час - за 5-10 хвилин до закінчення готування.

Невірним можна назвати і переконання, що після варіння свіжа зелень стає абсолютно марною. І коли борщ або суп готується з розрахунком порцій на кілька днів, навіть рекомендується після додавання у кінці зелені ще пару хвилин прокип'ятити блюдо. Таким чином гарантується те, що воно швидко не скисне.

У якому вигляді додається петрушка в суп / фото ua.depositphotos.com

Скільки варити кріп - корисні поради

З огляду на те, що кріп найбільш популярний серед всієї зелені, не завадить запам'ятати про нього пару простих правил.

По-перше, свіжий кріп не потребує тривалої тепловій обробки для того, щоб доситньо наситити блюдо своїм ароматом, він її і не терпить, оскільки дійсно втрачає свої корисні властивості. Тому свіжий кріп слід варити максимум 1-2 хвилини.

По-друге, сухий кріп, як і іншу зелень у сухому вигляді, також необхідно додавати у страви в самому кінці приготування, але за 5-10 хвилин до того, як зняти її з вогню.

Раніше УНІАН писав, як зварити прозорий бульйон з курки.

Вас також можуть зацікавити новини: