Ви дізнаєтеся, в чому зручно зберігати ліки вдома / фото ua.depositphotos.com

Де зберігати ліки вдома та у чому - питання важливе. Особливо, якщо у вас маленькі діти або ж препарати потребують якихось певних умов зберігання.

У цій публікації УНІАН зібрав основні рекомендації з цього приводу, зокрема, в чому зручно зберігати ліки і чи можна обійтися без холодильника.

Правила зберігання ліків - поради

Зберігання лікарських засобів передбачає відповідальне ставлення до особливостей тих чи інших препаратів і регулярний контроль за їхніми терміном придатності та якістю.

Відео дня

Щоб зберегти високий рівень якості ліків, фахівці радять в першу чергу:

  • захищати препарати від пилу (тут дуже до речі відзначити, що рекомендації з приводу того, чи можна зберігати таблетки у таблетниці, різняться, - більшість фахівців при цьому радять не виймати їх із заводської упаковки).
  • забезпечувати необхідний температурний режим для кожного з препаратів (це вказується в інструкції по застосуванню або ж на упаковці);
  • підтримувати оптимальну вологість повітря, де це необхідно.

Найголовніше, це запам'ятати, що при зберіганні ліків дуже важливо враховувати їхні фізико-хімічні властивості, а також основні вимоги, зазначені в інструкції до них.

Зберігати препарати найкраще у металевих або ж пластмасових коробках, ставлячи їх у важкодоступних місцях, щоб діти не змогли до них дістатися. Це можуть бути високі стелажі, верхні полиці шафи або ж холодильника, у разі необхідності зберігати препарати при низьких температурах. В даному випадку відпадає питання, навіщо зберігати ліки в холодильнику. Це потрібно, щоб продовжити їхній термін придатності і зберегти якість.

Чи можна зберігати ліки на дверцятах холодильника - що важливо знати

Якщо в інструкції із застосування зазначено, що препарат необхідно зберігати при низьких температурах, то його дійсно можна якийсь час тримати або на дверцятах холодильника, або на якійсь з полиць. Важливо - не пропустити, коли спливе термін придатності, якщо до тих пір препарат не закінчиться.

На питання ж, скільки можна зберігати ліки без холодильника, так само просто відповісти за допомогою інструкції. Все це там має бути вказано.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, чому не можна розламувати таблетку.

Вас також можуть зацікавити новини: