Якщо не знаєте, коли починати закривати огірки, - подивіться в місячний календар / фото pixabay.com

Настав саме той час, коли починають консервувати огірки, а ось заготівлю помідорів на зиму поки ще варто трохи відкласти.

Час консервації овочів залежить не лише від того, коли вони достигнуть і стануть найдоступнішими, а й від розташування планет. Саме тому досвідчені господині перед тим, як братися за приготування консервації, придивляються і до цін на огірки і помідори, і шукають місячний календар.

В якому місяці найдешевші огірки і помідори

Зазвичай наприкінці липня пік сезону огірків, тому ціни на ці овочі досить низькі.

Відео дня

Помідори дозрівають трохи пізніше - у кінці серпня, відповідно саме тоді і вартість стає нижчою. Варто звернути увагу, що на урожай дуже сильно впливає погода - якщо сприятливих погодних умов не було, або були якісь НП, серйозного падіння цін на овочі навіть у розпал сезону може і не бути.

Коли можна консервувати огірки і помідори на зиму за місячним календарем 2023

Наприкінці липня і в серпні для роботи над консервацією буде низка сприятливих днів.

Ось в які дні варто робити консервацію в липні:

  • 27 липня;
  • 28 числа;
  • 29 липня;
  • 30 числа;
  • 31 липня.

У серпні теж буде багато сприятливих днів для консервування овочів.

Ось коли треба закривати помідори в останній місяць літа:

  • 5 серпня;
  • 6 числа;
  • 7 серпня;
  • 8 числа;
  • 9 серпня;
  • 12 числа;
  • 13 серпня;
  • 14 числа;
  • 15 серпня;
  • з 22 до 27 числа.

Ми розібралися, коли закривати огірки на зиму і помідори, а тепер "розкладемо по поличках" найпростіші перевірені рецепти цієї консервації. На її приготування потрібно буде мінімум часу і невелика кількість інгредієнтів. Розрахунок будемо вести на 1 трилітрову банку.

Коли можна закривати огірки - приготуйте перевірене соління

Вам знадобиться всього кілька інгредієнтів, не доведеться стерилізувати банки і кришки, але є одна важлива деталь - потрібно використовувати найпростішу кам'яну сіль.

Для консервації знадобляться:

  • огірки (близько 2 кг);
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 великий листок хрону;
  • 2 парасольки кропу;
  • 2 листки смородини;
  • 1 листок вишні;
  • 1 лавровий лист;
  • стакан солі (100 мл).

Візьміть трилітрову банку, покладіть на дно листок хрону, зубчик часнику, 1 парасольку кропу, лавровий лист, а потім щільно втрамбуйте огірки. Зверху покладіть решту інгредієнтів. Влийте в банку холодну воду, після цього злийте її в каструлю, розколотіть у ній сіль і закип'ятіть. Окропом залийте огірки і закрийте капроновою кришкою. Коли банка охолоне - її потрібно поставити у прохолодне темне місце.

Ось коли консервувати помідори прийде час - спробуйте зробити дуже прості мариновані овочі, які можна зберігати навіть при кімнатній температурі.

Перевірений рецепт помідорів у простому маринаді

Секрет успіху - правильно підібраний сорт цих овочів. Крім того, обов'язково необхідно простерилізувати банки й кришки.

Ось, які інгредієнти знадобляться:

  • червоні помідори Де Барао сливоподібної форми (мають бути твердими) - близько 2,5 кг;
  • цибуля;
  • перець;
  • морква;
  • парасолька кропу;
  • листок вишні;
  • чорний перець горошком;
  • 2 столові ложки кам'яної солі;
  • 4 столові ложки цукру;
  • 50 мл оцту.

На дно стерилізованої банки покладіть нарізані кільцями цибулю, перець і моркву (по 3-4 кілечка), парасольку кропу, листок вишні, кілька горошин чорного перцю і лавровий лист. Потім щільно вкладіть помідори. Після цього залийте все окропом і закрийте кришкою. Коли банка охолоне - воду злийте, ще раз доведіть до кипіння і знову залийте помідори окропом.

В остиглу воду всипте сіль, цукор, влийте оцет, почекайте поки маринад закипить і залийте ним помідори. Після цього закатайте банку, переверніть догори дном і закутайте. Коли банка охолоне - її можна перевернути в звичне положення і поставити, наприклад, в комору.

УНІАН раніше радив, як стерилізувати банки і кришки, щоб консервація не вибухала.

Вас також можуть зацікавити новини: