Зберігати білизну білосніжною - мрія будь-якої господині / фото ua.depositphotos.com

Літо - пора білих речей, але як прати і доглядати за ними так, щоб вони не втрачали сліпучу білизну, знають не всі господині. Хоча є кілька трюків, які допоможуть тримати білі речі в ідеальному стані. Що буде, якщо замочити одяг в солі - читайте в матеріалі.

Спочатку розберемося, чи можна прати речі з сіллю. Перш за все зазначимо, що нею перуть як білий одяг, так і білу постільну білизну. Сіль при пранні рушників теж відмінно підійде. Цей метод допоможе вашим речам залишатися білими, а не сірими або жовтими. Крім того, він екологічно чистий, тому його можна застосовувати навіть до дитячих речей. 

Як замочувати речі в солі - інструкція від досвідчених господинь

Навіщо солити одяг перед пранням, добре знають досвідчені господині. Вони радять готувати міцний соляний розчин для замочування речей, щоб вони не сіріли. Сіль взяти з розрахунку 3 ст. л на літр води. Далі діяти так:

Відео дня
  • замочити одяг на дві години;
  • добре віджати;
  • випрати в машинці.

Господині підкреслюють, що, повторюючи це раз на місяць, одяг і постільна білизна будуть білосніжними весь час.

Чи небезпечна сіль для пральної машини - точна відповідь

Досвідчені господині регулярно використовують сіль при пранні в машинці, і нічого небезпечного в цьому немає. Справа в тому, що білі речі можуть посіріти не тільки в процесі носіння, іноді буває так, що саме після прання білизна набуває іншого відтінку. Це відбувається через залишки порошку і пом'якшувача в машинці. Сіль - якраз той засіб, який допоможе уникнути цього неприємного сюрпризу. А ось з тим, куди засипати сіль в пральну машину, все зовсім просто - в відсік для полоскання (вистачить однієї чайної ложки).

Прання з сіллю і содою - як роблять господині

Ці копійчані засоби здатні творити чудеса з білизною. Сода врятує одяг, вбивши неприємний запах. Також вона пом'якшить воду і поліпшить якість прання. Досвідчені господині кладуть 50 гр цього засобу прямо в барабан пралки.

Сіль же очистить волокна одягу від залишків порошку і не дасть зіпсувати колір. Використовувати сіль для пральної машини в цьому випадку простіше простого - півсклянки висипати прямо в барабан.

Пральний порошок з сіллю - універсальний засіб

Цей мікс взяли на озброєння всі досвідчені господині, оскільки він відмінно справляється з запахом, плямами, вбиває мікроби і при цьому зберігає колір речей. Таким чином, сіль підсилює якості порошку, але зловживати нею все ж не варто - однієї ложки на прання буде достатньо.

Раніше УНІАН писав, як відбілити посірілу спідню білизну.

Вас також можуть зацікавити новини: