
Непроміс у вигляді грудочок борошна псує не тільки зовнішній вигляд, але і смак будь-якої випічки. Причина цього проста - неправильно вмішане борошно. Ми розповімо, як замісити тісто на млинці без грудочок і що робити, якщо воно вийшло з грудочками.
Раніше ми розповідали, як приготувати тонкі і ніжні млинці на воді.
Як зробити тісто на млинці без грудочок
Є одне правило: спочатку - борошно, потім - рідина. Не має значення, що ви готуєте - тісто на млинці, оладки або інші види - рідину (молоко, воду, яйця) потрібно відправляти в просіяне борошно. Для цього робимо гірку з борошна, в ній - поглиблення, туди відправляємо рідкі інгредієнти і замішуємо тісто.
Якщо в тісто входять яйця, то їх попередньо потрібно перемішати до однорідної консистенції.
Тісто з грудочками - що робити
Якщо у вас вийшло тісто з грудочками - не біда. Щоб це виправити, можна зробити наступне:
- розбити грудочки тіста блендером;
- якщо блендера немає, візьміть дрібне металеве сито і процідіть через нього тісто, а грудочки розітріть ложкою.
Правило " спочатку - борошно, а потім - вода" можна порушувати, якщо додавати борошно порціями і через сито, кожен раз ретельно вимішуючи тісто.