Як приготувати каву в домашніх умовах / фото УНІАН

Хто ж не любить цей ароматний та чарівний запах з ранку - запах свіжозвареної кави. Але бігати постійно в кав'ярню за порцією улюбленого напою не завжди є можливість - це і час, і гроші.

А що робити, якщо не можеш собі відмовити в цьому задоволенні? Вихід, як завжди, максимально простий – зварити самому.

УНІАН розбирався, в чому краще приготувати каву та як це зробити без турки в домашніх умовах.

Відео дня

Раніше ми говорили про те, що робити при передозуванні кофеїну в організмі.

У чому краще приготувати каву - секрети

Турка вважається ідеальною ємністю для приготування кави. Її можна використовувати на плиті, на газу, тому каву в домашніх умовах можна приготувати без клопоту. При цьому найкращими вважаються мідні та мельхіорові турки.

У чому варити каву на плиті - варіанти

Якщо у вас немає турки, то це не біда. Для заварювання ароматної кави можна використовувати широкий металевий кухоль або навіть каструльку.

В цьому випадку необхідно спочатку прогріти на плиті посуд для кави, після чого засипати мелені зерна та залити водою. Варити напій краще на повільному вогні. Як тільки вода починає підніматися, то посуд необхідно прибрати. Ритуал зазвичай повторюють тричі.

У чому можна зварити каву, крім турки - різноманіття вибору

Людство придумало безліч способів приготувати каву, серед них як перевірені століттями, так і інноваційні методи.

Найпростіше, що можна придумати - купити кавоварку. Їх вибір зараз величезний - у них різні технічні характеристики й обрати можна на будь-який гаманець. Такі машини дозволяють приготувати все - від рістретто до латте.

Другий не менш простий спосіб готувати вдома каву - крапельна кавоварка. Напій виходить дуже насичений, з високим рівнем кофеїну. Правда, в цьому випадку можна розраховувати тільки на еспресо або американо, куди можна ще додати молоко.

Серед швидких методів приготування кави дуже популярна гейзерна кавоварка. Якщо трохи набити руку, то напій виходить міцним та ароматним.

Один з неабияких варіантів заварити каву - використати френч-прес. Він популярний, тому що часу на приготування напою треба небагато - всього лише близько п'яти хвилин. Варто відзначити, що в цьому випадку не підійдуть зерна дрібного або середнього помелу.

Близький родич френ-преса - аэропресс, в якому використовується фільтр з паперу. Він якісно відокремлює напій від гущі.

Більш витончений, але дуже ефектний спосіб отримати підбадьорливий напій - вакуумна кавоварка. Під час закипання вода потрапляє з нижньої ємності у верхню, де в неї потрапляють мелені зерна кави. Завдяки вакууму вже готовий напій потрапляє назад в нижню колбу.

І варіант для ледачих - заварити каву прямо в чашці. Мелені зерна необхідно засипати в бавовняний мішечок та залити окропом в чашці.

У попередній статті УНІАН писав, чи можна пити каву на голодний шлунок, чи шкодить це організму та що буде, якщо робити так регулярно.

Вас також можуть зацікавити новини: