Як правильно пити каву, щоб не нашкодити шлунку / фото gettyimages.com

Ранкова кава давно стала для багатьох вже своєрідною традицією. При цьому далеко не всі знають, що буде, якщо випити кави на порожній шлунок, і як правильно пити каву вранці, щоб отримати від ароматного напою більше користі, ніж шкоди.

УНІАН зібрав корисну інформацію та поради щодо зазначеної теми. Зокрема, у цьому матеріалі ви знайдете відповіді на питання: як правильно пити каву, щоб не нашкодити шлунку і що пити перед кавою радять фахівці.

Відео дня

Чи можна пити каву на голодний шлунок

Попри те, що користь кави давно доведена, вона може стати дійсно серйозним ударом по шлунку. Річ у тім, що пити каву вранці натщесерце загрожує такими наслідками, як печія, нудота й навіть гастрит з діабетом.

До того ж, регулярна навіть невелика доза цього смачного напою з ранку і на голодний шлунок загрожує не тільки нашій травній, але також серцево-судинній та нервовій системам організму.

Кава на голодний шлунок: дослідження

Британські фізіологи з'ясували, що ранкова кава погіршує здатність організму до метаболізму глюкози, а це може запросто спровокувати діабет.

Відповідне дослідження опублікували у журналі British Journal of Nutrition.

Проведений вченими експеримент встановив, що регулярна кава натщесерце призвела до різкого зростання показника глюкози в крові. Дослідники дійшли висновку, що у результаті кофеїн може привести до інсулінорезистентності.

Ще відомо, що кофеїн є причиною викиду в кров більшої кількості жирів. Це також перешкоджає організму отримувати глюкозу з крові.

Що пити перед кавою

Фахівці рекомендують перед кавою пити воду кімнатної температури.

Що пити перед кавою / фото pixabay.com

Велика склянка води перед ранковим кавовим ритуалом вбереже ваш організм від негативних наслідків.

Щоб уникнути вищеописаних проблем, не допустити розлад шлунка і інших неприємних ефектів від кави, заведіть собі правило насамперед вранці пити воду.

Просту воду можна замінити трав'яним чаєм, овочевим соком або мінералкою.

Раніше УНІАН писав, як очистити воду з-під крана вдома.

Вас також можуть зацікавити новини: