Приготування риби на грилі - це завжди мистецтво, незважаючи на те, що продукт цей досить невибагливий. Основне завдання - правильно вибрати рибу і маринад, щоб отримати смачне і поживне блюдо. УНІАН розповість, чим змастити рибу для гриля і як правильно її смажити.
- Короп на мангалі з овочами
- Минтай на грилі - маринад і рецепт
- Скумбрія на грилі цілком
- Лосось на грилі з соусом
Раніше ми радили, як приготувати шашлик з курки.
Короп на мангалі з овочами
Для цього рецепта можна використовувати будь-яку іншу річкову рибу.
- Короп - 700 г
- Лимони - 1-2 шт.
- Сметана - 2 ст. л
- Масло рослинне - 2-3 ст. л
- Часник - 3 зубчики
- Приправа для риби - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Додатково:
- Картопля - 400 г (5 шт.)
- Олія оливкова - за смаком
- Сіль - за смаком
- Перець чорний мелений - за смаком
Для початку потрібно обробити коропа - видалити всі нутрощі, луску, зябра і ретельно промити тушку. Гострим ножем зробити перпендикулярні надрізи по всій тушці риби. Змішати лимонний сік, масло, сіль, приправи і подрібнений часник. Змастити рибу маринадом (залишити 2 ст.л для запікання) і залишити на 1-2 години в холодильнику.
Що залишився маринад змішати зі сметаною, змастити їм рибу з усіх боків і всередині, лимон нарізати кружечками і вставити в надрізи в тушці риби. Запікати коропа на мангалі і картоплею, нарізаною кружечками, приблизно 15-20 хвилин.
Минтай на грилі - маринад і рецепт
- Філе минтая - 700 г
- Часник - 6 зубків
- Перець чилі свіжий - 4 шт.
- Цибуля ріпчаста, невеликого розміру - 2 шт.
- Листя свіжого чебрецю - 2 ст. л.
- Цукор темно-коричневий - 3 ст. л.
- Перець духмяний, мелений - 2 ч. л.
- Кориця мелена - 1 ч. л.
- Мускатний горіх - 0.5 ч. л
- Сіль морська - 0.5 ч. л
- Перець чорний, мелений - 1 ч. л.
- Лайм
Змішати в блендері часник, перець чилі, чебрець, ріпчасту цибулю, запашний перець, цукор, корицю, мускатний горіх, чорний перець і сіль. Філе минтая промити, нарізати шматочками, скласти в пакет, зверху залити маринадом і прибрати в холодильник на 2 години (можна на ніч).
Після закінчення терміну дістати рибу і смажити на грилі по 10 хвилин з кожного боку, періодично перевертаючи. Подавати з часточками лайма.
Скумбрія на грилі цілком
- Скумбрія заморожена - 20 шт.
- Майонез - 400 грам
- Соєвий соус - 3-4 ст. л.
- Спеції до риби - 1 упаковка
- Суміш свіжомелених перців - за смаком
- Чорний мелений перець - за смаком
- Сіль - за смаком
Скумбрію розморозити, потім почистити - відокремити хребет від тушки, позбутися від голови і нутрощів, філе ретельно вимити. Зробити маринад з майонезу і всіх спецій, перерахованих в рецепті. Обмазати маринадом рибу з усіх боків і залишити маринуватися мінімум на 1 годину.
Розвести багаття або налаштувати гриль, викласти філе на решітку і обсмажувати на мангалі до готовності. В середньому, в залежності від жару, на це йде близько 20 хвилин.
Лосось на грилі з соусом
- Апельсиновий сік - 1/3 склянки
- Соєвий соус - 1/3 склянки
- Мед рідкий - 1/4 склянки
- Цибуля зелена (дрібно різана) - 1 шт.
- Імбир мелений - 1 ч. л.
- Часниковий порошок-1 ч. л.
- Філе лосося (товщиною 2 см) - 1 шт. (приблизно 600 г)
- Масло рослинне для змазування решітки гриля
Грати гриля змастити маслом і включити гриль для розігріву. Взяти глибоку миску, з'єднати в ній апельсиновий сік, соєвий соус, мед, подрібнену зелену цибулю, мелений імбир і часниковий порошок. Ретельно перемішати, потім відлити 1\3 склянки і прибрати цю кількість в холодильник.
Що залишився маринад вилити в пакет, викласти туди ж філе лосося, щільно застебнути і залишити в холодильнику на півгодини. Дістати рибу і викласти на решітку шкіркою вниз, накрити гриль кришкою і залишити лосось так на 10-15 хвилин, періодично змащуючи тим маринадом, який ви залишили в склянці.