Як відбілити пожовклу білизну / фото ua.depositphotos.com

Навіть найдорожча і дуже якісна біла білизну жовтіє з часом. Відбілити таку річ можна в домашніх умовах, без шкоди для білизни і за допомогою дешевих засобів.

Відео дня

Що потрібно знати перед відбілюванням білизни

Перед пранням пошукайте ярличок на білизні і знайдіть інформацію про прання. Деякі речі не можна прати в машинці або замочувати в окропі. Якщо річ дорога і ручної роботи, то краще не експериментувати з відбілюванням, а віднести білизну в хімчистку.

Перед тим, як приступити до описаних нижче способів, спробуйте випрати річ звичайним відбілювачем з магазину. Краще купити кисневий відбілювач - він підходить для будь-якого виду тканин.

Як відбілити річ за допомогою нашатирного спирту

Візьміть 1 л гарячої води, розчиніть 3 столових ложки прального порошку з відбілюючим ефектом і 2 столових ложки нашатирю. Добре перемішайте. У цій суміші виперіть руками білизну, а потім замочіть на 2-3 години. Потім ще раз виперіть річ і обполосніть холодною проточною водою.

Як відбілити пожовкле білизна порошком, олією і содою

Спосіб підходить для бавовняної і лляної білизни, видаляє навіть дуже старі плями. У порожню каструлю всипте 250 г прального порошку, 4 ст.л. порошкового відбілювача і 1 ст. л. соди. Потім влийте 4 столових ложки олії. Залийте цю суміш 10 літрами окропу і покладіть білизну. Поставте на маленький вогонь на 20 хвилин, помішуючи. Потім залиште білизну в суміші на ніч і виперіть в машинці.

Як відбілити спідню білизну господарським милом і содою

Цей метод теж ефективний, але не підійде для синтетичних і делікатних тканин. Білизну намочіть і добре натріть господарським милом з усіх боків. Викладіть білизну в каструлю з 3 літрами теплої води. Всипте 3 столових ложки соди, перемішайте і залиште на 2 години. Потім поставте на маленький вогонь і варіть близько години. В кінці полощіть речі в теплій воді, поки вони не стануть чистими.

Вас також можуть зацікавити новини: