Чим можна відмити руки від полуниці та інших ягід / depositphotos.com

Влітку українці купують і вирощують велику кількість ягід - корисних і смачних дарів природи, необхідних нашому організму. Але у цих плодів є зворотна сторона медалі - як правило, всі вони сильно фарбують руки, а відмити їх потім непросто.

УНІАН розповість, що робити, якщо черешня фарбується або на руках залишаються плями від улюблених ягід.

Раніше ми говорили про те, як відмити руки від бруду, що в'ївся після городу.

Відео дня

Корисна порада: пам'ятайте про те, що позбутися від ягідних чорнил можна тільки за допомогою кислоти, а ось луг (наприклад, господарське мило) навпаки сильніше "запечатає" барвник в шкіру.

Як відмити руки від чорної смородини лимоном і лимонною кислотою

Для того, щоб повернути рукам і нігтям приємний відтінок і чистоту, можна використовувати лимон. Потрібно розрізати фрукт на дві половинки і видавити трохи соку в окрему ємність. Потім в цій рідині змочити ватний диск і потерти їм шкіру. Альтернативний варіант - не видавлюючи сік, потерти руки часточкою цитрусового.

Лимонна кислота - теж дієвий засіб, який допоможе в боротьбі з ягідним чорнилом. Налийте в миску води, висипте трохи кислоти і перемішайте. Як тільки кристали розчиняться, опустіть руки в таку ванночку і потримайте 10-15 хвилин, а потім обполосніть під проточною водою. Такий розчин допоможе видалити забруднення навіть з-під нігтів. В якості альтернативи ви можете використовувати миючий засіб замість води, тоді ефект буде сильніше.

Як відмити руки від лохини оцтом

Оцет - продукт, який знайдеться в кожному будинку, особливо зараз, коли щосили йде сезон консервації. Приготуйте розчин - в 1 л теплої води розчиніть 3-4 ст.л оцту і перемішайте. Потім опустіть руки в ванночку на 10 хвилин, після - вимийте звичайною водою.

Такий метод виявиться дієвим, якщо ви забруднили руки несильно, але для більш серйозних забруднень підійде тільки нерозбавлений оцет. Змочіть в ньому ватний диск і протріть долоні.

Чим відмити руки від ожини іншими ягодами

Наші бабусі "вибивали клин клином", використовуючи підручні засоби. Для того, щоб позбутися від слідів одних ягід, можна взяти інші, наприклад, червону смородину. Вам потрібно зірвати гроно ягід і потовкти його так, щоб виділився сік. Отриманою масою ретельно натріть руки і змийте теплою водою.

Того ж ефекту, до речі, можна домогтися і за допомогою вишні, а принцип дії ідентичний - взяти деяку кількість ягід, потовкти їх і натерти соком руки. Нюанс в тому, що якщо вишні багато, то вона фарбує руки, а якщо мало - очищає їх.

Як очистити руки від ягід травами

Ще один спосіб - знайти на ділянці бур'яни і натерти руки ними. При цьому, важливо брати не які завгодно рослини, а саме ті, в яких присутній високий вміст кислот. До таких бур'янів відносяться мокриця і кислиця - їх потрібно просто зірвати з землі і потерти в руках, а потім вимити долоні водою. У разі, якщо ви не знаєте, як виглядають ці рослини або не хочете їх шукати, можна зірвати кілька стебел картопляного бадилля або щавлю - вони теж прекрасно очищають шкіру.

Як відмити руки від вишні порошком

Ручне прання - найбільш трудомісткий, але і найбільш ефективний метод позбавлення від ягідних плям. Таким чином у вас вийде "вбити двох зайців" відразу - і речі випрати, і руки очистити. Так що, якщо вам потрібно відмити долоні і нігті від природного барвника - просто складіть брудні речі в таз, насипте порошок, налийте воду і влаштуйте прання.

Вас також можуть зацікавити новини: