Як заспокоїти собаку / фото ua.depositphotos.com

24 лютого в Україні почалася війна - найжахливіша подія, яку можна уявити. На війні страшно всім - в тому числі і домашнім тваринам. УНІАН зібрав кілька дієвих способів, які допоможуть швидко заспокоїти налякану собаку після вибуху або пострілів.

Відверніть собаку грою

Дістаньте улюблену іграшку, палицю або м'ячик. Спробуйте відволікти тварину грою. Використовуйте одну і ту ж іграшку завжди, коли пес наляканий - це допоможе йому швидше заспокоюватися.

Киньте жменю ласощів на підлогу

Якщо пес сховався в затишному місці і тремтить - киньте на підлогу жменю його улюбленої їжі. Коли тварина трохи прийде в себе, вона підійде до їжі і заспокоїться.

Відео дня

Увімкніть розслаблюючу музику

Розслаблююча музика допомагає собаці заспокоїтися і заснути. Звучить не дуже переконливо, але варто спробувати. Цей метод використовують багато кінологів в дресуваннях. Включіть будь-яку класичну композицію або наберіть пошуковий запит "розслаблююча музика для собак". Використовуйте одну і ту ж мелодію - тварина буде асоціювати її з безпекою і спокоєм.

Використовуйте мову тіла

Якщо їжі та іграшок з собою немає (наприклад, ви ховаєтеся в бомбосховищі), сядьте поруч з собакою, розслабте тіло, глибоко дихайте і повільно моргайте. Легенько погладжуйте улюбленця, частіше позіхайте. Через 7-10 хвилин тварина заспокоїться і можливо навіть засне.

Вас також можуть зацікавити новини: