Скільки зберігається сире м'ясо без холодильника / depositphotos.com

Відключення електрики або раптова поломка холодильника - ситуації, які можуть статися з кожним. Саме тому важливо знати, як зберегти продукти без спеціального пристрою. УНІАН розповість, як зберегти сире м'ясо без холодильника, щоб воно не зіпсувалося.

Раніше ми говорили про те, чи можна зберігати яйця не в холодильнику.

Як недовго можна зберігати сире м'ясо без холодильника

Існує 8 варіантів, як можна не дати повторно померти апетитному шматочку корівки, курочки або свинки. УНІАН розповідає про кожного з них:

Відео дня
  • льод - насипати в тару і викласти туди м'ясо, щільно закрити ємність і обмотати тканиною, кожні 3-4 години міняти лід (термін зберігання - 3 доби);
  • баранячий або свинячий жир - обмазати шматок м'яса жиром, загорнути в папір або тканину, помістити в темне прохолодне місце (термін зберігання - 4 доби);
  • варіння - нарізати м'ясо шматочками, викласти в каструлю, додати 5-6 ст. л солі і воду, варити протягом 3-4 хвилин, перекласти в тару, закрити і прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
  • хрін, щавель або кропива - обмотати м'ясо рослинами, посипати сіллю, кожні 7-8 годин міняти листя (термін зберігання - 2 доби);
  • оцет - м'ясо промити, облити оцтом, обмотати бавовняною тканиною, покласти в ємність і щільно закрити, а потім кожні 7-8 годин міняти розчин і зливати рідину (термін зберігання - 3 доби);
  • молоко - промити м'ясо, викласти в ємність, залити холодним молоком, закрити кришку, прибрати в темне прохолодне місце (термін зберігання - 2 доби);
  • лимон і капуста - листя капусти відбити молотком, загорнути в них м'ясо, часточки лимона викласти зверху, знову обмотати капустою (термін зберігання залежить від кількості капусти і лимона).

Деякі умільці використовують в якості консерванту для м'яса навіть мед, ви теж, при бажанні, можете наслідувати їхньому прикладу. Достатньо лише намазати шматок м'яса медом, покласти в чисту ємність і закрити кришкою. Зберігати в прохолодному темному місці не довше 2 діб.

Як зберегти свіже м'ясо на тривалий термін

Якщо вам потрібно, щоб куплений продукт не зіпсувався протягом більш довгого терміну, ніж два-три дні, то можете придбати один або кілька із запропонованих нами народних засобів.

ВАЖЛИВО: враховуйте, що при обробці м'ясо буде мати специфічний запах і присмак.

Саліцилова кислота

М'ясо промити, розвести 1 ч.л саліцилової кислоти на 0.5 л води. Взяти шматок тканини більше, ніж розмір шматка м'яса, змочити її в розчині. Обмотати м'ясо і викласти в емальовану тару. Щільно закрити кришкою і не відкривати. Прибрати м'ясо в темне прохолодне місце і зберігати не довше двох тижнів.

Сіль

Цей метод досить популярний серед мандрівників і тих, хто звик виживати в різних умовах. Варіанти використання солі в цьому випадку два:

  • соляний розчин - розвести в 0.5 л води 10 ст. л солі, на добу викласти туди м'ясо, потім прибрати в скляні банки і залити розчином;
  • суха сіль - нарізані шматки м'яса викласти в кілька шарів, пересипавши сіллю.

Зберігати м'ясо в обох випадках потрібно в темному прохолодному місці, термін - близько трьох місяців. Перед тим, як використовувати його для приготування їжі, потрібно викласти шматочки в чисту воду на 2-3 години, щоб зайва сіль вийшла з волокон.

Також існують і інші методи - консервація, сушка або в'ялення м'яса. Про те, як правильно зробити в'ялене м'ясо у домашніх умовах, щоб зберегти його надовго, ми розповідали в попередній статті.

Вас також можуть зацікавити новини: