Поради та рекомендації, чим можна приманити рибу / фото УНІАН

Риболовля - це хобі, яке є улюбленим для багатьох чоловіків і жінок. Під час риболовлі можна розслабитися і відволіктися, але, без сумнівів, не менш важливим буде улов. Тому обов'язково потрібно бути в курсі, як зробити, щоб клювала риба, про що ми і розповімо в матеріалі.   

Як зробити, щоб риба клювала - поради досвідчених рибалок

Коли ви вже визначилися з місцем для лову риби, вам потрібно зробити кілька закидів для проби, які допоможуть зрозуміти забаганки місцевої риби. Треба активно міняти приманки і важливо випробувати таким методом всю водойму на "настрій" риби.

Щоб знати, як активізувати клювання риби, треба надати значення саме приманці. Рибу потрібно всіляко до неї заманювати, бажано протягом пари днів: необхідно в один час доби кидати в воду приманку. Можна підгодувати відразу пару локацій і час від часу їх перевіряти на клювання. При цьому важливо не перестаратися і не перегодувати рибу, кинувши багато приманки.

Відео дня

Чим можна приманити рибу - не помиліться у виборі

Для успішної риболовлі і відмінного клювання необхідно враховувати і знати, чим треба ловити рибу на річці. Вкажемо, яка найкраща приманка для риби, і в яких умовах її використовувати. Із приманок рослинного походження найкраще використовувати:

  • зерна, в тому числі гороху, кукурудзи та інших злакових;
  • різні варіації каш;
  • тісто з різних видів зерна.

Що ж стосується приманок тваринного походження, то тут варто віддати перевагу таким:

  • черв'якам і опаришам;
  • мотилю, а також лялечкам мух та інших комах;
  • для лову великої риби варто взяти живця.

Важливий момент полягає в тому, що вибір приманки безпосередньо залежить від температури повітря: влітку краще використовувати приманки рослинного походження, ніж тваринного.

Що любить риба - важливі умови для успішної риболовлі

При плануванні походу на риболовлю треба враховувати погодні фактори і знати, як залежить клювання риби від атмосферного тиску. Риба вкрай чутлива до погіршення погоди і починає проявляти активність перед ним. Тобто, коли падає тиск перед погіршенням погоди, клювання буде відмінним.

Потрібно брати до уваги і те, як фази місяця впливають на клювання риби, а це значний фактор. При зростаючому місяці, коли він практично не впливає на рибу, і та поводиться природно, ловля повинна бути успішною, а при спадаючому місяці результат може вас розчарувати.

Багато початківців у риболовлі задаються питанням, чому риба не клює в обід, відповідь на яке досить проста. Ближче до середини дня, особливо влітку, стає жарко, через що риба починає ховатися на глибині. В такий час рекомендується рибалити з човна посеред водойми, щоб діставати до більш прохолодних ділянок, де ховається риба.

Раніше ми писали, як зберігати рибу в холодильнику і без нього, надавши корисні поради.

Вас також можуть зацікавити новини: