Ілюстрація REUTERS

16 квітня починається один з найважливіших і найбільш красивих зорепадів 2020 року - Ліріди. Астрологи і астрономи розкажуть про особливості цього потоку і про його енергетику.

Про це пише slovofraza.

Астрономічні особливості потоку Ліріди 

Щороку потік Ліріди починається 16 квітня, а закінчується 25 квітня. Пікові значення падаючих зірок припадуть на 21 і 23 число і складуть приблизно 30 метеорів на годину. 22 квітня це значення може досягати 40 штук в годину. Це досить скромний показник щодо інших потоків, однак цього цілком достатньо, щоб побачити неозброєним поглядом, як уламки комети Тетчера бомбардують атмосферу Землі.

Відео дня

Читайте такожАстрологи назвали три знаки Зодіаку, для яких кінець квітня 2020 стані качаном білої смуги

Що стосується видимості метеорів, то вони влітають в атмосферу з великими спалахами, але не залишають слідів. Через це деколи здається, що це зірниця на горизонті, хоча насправді це падаючі зірки. Тим не менше близько 20 % метеорів цього потоку залишають чіткі сліди. Таке розмаїття припаде до смаку спостерігачам і астрономам.

Спостерігати потік найкраще в північній півкулі і після півночі. Зрозуміло, варто сподіватися на ясну погоду, тому що за хмарами видимість буде практично нульовою.

Астрологічний зміст потоку Ліріди 

Ілюстрація REUTERS

Це один з найдавніших потоків: він відомий людству близько 2500 років. Стародавні астрологи і астрономи встановили, що потік має радіант в сузір'ї Ліри. Це зоряне скупчення на нічному небі символізує творчий потенціал людини.

Читайте такожГороскоп на 15 квітня: що чекає на Левів, Дів, Козерогів та інші знаки Зодіаку

З 16 по 25 квітня зростає прагнення людей до прийняття незвичайних рішень, зростає креативність і поліпшується інтуїція. Це буде вкрай сприятливий час для людей, чия робота пов'язана з творчістю та інтелектуальною активністю.

Це дуже позитивне час, в яке людям буде легше миритися один з одним, знаходити спільну мову. Великий успіх чекає на всіх, хто знаходиться в пошуках другої половинки.

Попри те, що з плином часу потік тільки слабшає, це не означає, що з тією ж швидкістю слабшає його енергетика. Пам'ятайте про те, що кінець квітня — це яскравий час, в який повинно відбутися щось незвичайне і приємне.