Таргани з'являються в будинку не просто так / depositphotos.com

Таргани - одні з найбільш "живучих" комах, які здатні пережити навіть ядерну катастрофу. Вважається, що єдиною причиною такого сусідства є антисанітарія, але насправді причина в іншому. УНІАН з'ясував, що говорить психосоматика - таргани в будинку на щастя або до біди.

Що значить прикмета - побачити таргана на кухні

Народні повір'я свідчать, що шкідник прибіг не просто так - тарган знак дає і багато про що повідомляє. Для того щоб зрозуміти сенс інформації, потрібно звернути увагу на забарвлення комахи:

  • білі - чекайте на важливу подію або звістку;
  • руді - сигнал трагічних подій, сварок, злиднів і самотності;
  • чорні - смерть, зрада, пожежа та інші великі неприємності.

Езотерики радять при перших ознаках виявлення комах вживати заходів. Якщо ви помічаєте одного-двох шкідників - це не страшно, але "табун" тарганів - поганий знак.

Відео дня

Чи правда, що таргани до грошей і благополуччя

Наші предки вірили в альтернативний варіант прикмет - вважалося, що якщо прибіжать таргани - енергетика в будинку позитивна, а значить, мешканців житла чекає радість. Деякі люди навіть підгодовували їх, щоб таргани розмножувалися і примножували багатство.

Білі і чорні комахи віщували швидке збагачення, приємні знайомства, навіть весілля. Через тарганів вищі сили могли передати звісточку від покійних і попередити про неприємності. У немилості були тільки руді шкідники - вони завжди обіцяли купу проблем.

Спірною, хоча і популярною прикметою вважається марновірство про те, що таргани з'являються перед смертю. Вірити в неї чи ні - справа суто індивідуальна.

Що означають таргани в будинку - психологія і психосоматика

Психологи, не орієнтуючись на "бабині казки", вважають, що людина, яка панічно боїться тарганів і постійно знаходить їх у себе вдома, страждає від самотності. Вона підсвідомо не може вирішувати проблеми сама, не готова стикатися з труднощами. Саме тому вона бачить небезпеку у всьому навколишньому - навіть в комахах, і притягує до себе матеріалізований страх.

Більш того, такий індивідуум постійно знаходиться в стані підвищеної тривожності - його мозок дуже різко реагує на будь-які подразники. Зустріч з неприємною комахою може стати причиною нового стресу, панічної атаки або психічного розладу.

Вас також можуть зацікавити новини: