Місячний посівний календар на вересень / фото depositphotos.com

У вересні власника городніх ділянок та садів багато працюють у землі. Першого місяць осені пора рихлити грунт і удобрювати його на зиму, збирати урожай пізніх овочів, фруктів і ягід, обрізати дерева. На городах і в теплицях висаджують озимі культури, а на клумбах садять квіти на зиму. 

Посівний календар підкаже, в які фази Місяця краще нічого не садити і не сіяти, а які дні вважаються дуже врожайними.

Місячний посівний календар на вересень 2022 року по днях

1-2 вересня - дуже родючі дні для будь-яких посадок і посівів. Збір врожаю петрушки, селери, шпинату. Посадка троянд і клематисів на клумбі. Допускається посадка ягідних кущів: смородини, агрусу, винограду, малини, ожини.

Відео дня

3-4 вересня - посадка часнику і посів сидератів на зиму. Збір врожаю картоплі та інших коренеплодів. В саду - перекопування грунту і боротьба з бур'янами. Не рекомендується поливати і обрізати рослини. 

5-6 вересня - посадка часнику, петрушки, цибулі на насіння. Збір врожаю картоплі та цибулі. Мінеральні та органічні підгодівлі, обробки від шкідників. Посадка багаторічних квітів, плодових дерев, волоського горіха.

7-8 вересня - не дуже плідні дні. Посіви і посадки не рекомендуються, але можна перекопувати і удобрювати грунт, збирати урожай, боротися зі шкідниками і хворобами. 

9-11 вересня - повний місяць. Роботи з рослинами не проводяться. 

12-13 вересня - збір фруктів, овочів і горіхів для тривалого зберігання в погребі. Збір насіння. Прополка бур'янів. Не рекомендуються посіви і посадки більшості рослин, а також поливи, підгодівлі і пасинкування. 

14-15 вересня - дуже сприятливі дні для посадки будь-яких культур, в тому числі і озимих, а також посадки цибулинних квітів. Збір врожаю картоплі, гарбуза, винограду. Посадки саджанців плодових дерев і ягідних кущів. Не рекомендується удобрювати рослини мінеральними добривами. 

16-17 вересня - збір плодів на насіння і довге зберігання. Розпушування і перекопування грунту, видалення бур'янів. Посадка суниці і полуниці. Сприятливий день для обприскування рослин від хвороб і комах, лікування кори дерев.

18-20 вересня - посів і посадка будь-яких озимих культур на огороді, а також зелені і шпинату в теплиці. Підживлення мінеральними і органічними добривами, внесення компосту. Посадка багаторічних квітів і троянд, малини, винограду. Не рекомендується садити цибулинні квіти і збирати картоплю. 

21-22 вересня - збір врожаю на тривале зберігання і насіння. Посів озимих зернових, посадка цибулі та часнику на зиму. Не рекомендується поливати і підгодовувати рослини.

23-24 вересня - можна садити декоративні квіти і дерева, але не рекомендується посадки будь-яких плодових рослин. Підживлення і удобрення грунту, боротьба з хворобами і шкідниками. Не рекомендується поливати і пересаджувати рослини.

25-27 вересня - молодик. Роботи з рослинами не проводяться.

28-30 вересня - посадка озимого часнику і цибулі, сидератів, гарбузових і пасльонових культур. Збір врожаю овочів, фруктів і горіхів. Посадка смородини, шипшини, ожини, троянд. Не рекомендується обрізати рослини і обробляти від шкідників.

Вас також можуть зацікавити новини: